25 Nisan 2024’te neler yaşandı? 25 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

25 Nisan 2024’te neler yaşandı? 25 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 202. gününde devam ederken, son 24 saat içinde yaşanan gelişmeler, bölgedeki insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 43 artarak 34 bin 305'e yükseldi.

Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi'nde bulunan toplu mezarlardan çıkarılan cansız beden sayısı 392'ye yükseldi. Bazı cesetlerin elleri bağlı olduğu belirtilirken en az 20 Gazzeli’nin diri diri gömüldüğü iddiaları mevcut.

Türkiye’den gelişmeler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu beklenen Nisan ayı faiz kararı verilerini açıkladı. Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit tutma kararı verdi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davanın karar duruşması bugün görüldü. 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'da bir lisede görev yapan 55 yaşındaki öğretmen M.K, 14 yaşındaki öğrencisi S.D'ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliğinde konuştu ve ekonomiye dair “Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı, Türkiye sahalara döndü.” dedi.

Mısır'dan Bulgaristan'a gitmekte olan bir kuru yük gemisinde yangın çıktı. Yangın sonrası Çanakkale Boğazı geçici olarak trafiğe kapatılmıştı. Söndürülen yangın sonrası Boğaz trafiğe yeniden açıldı. Yangında yaralanan bir personel ilk anlarda tahliye edilmişti.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından sağlanan istihbarat desteğiyle DEAŞ terör örgütüne yönelik önemli bir darbe indirildi. DEAŞ'ın sözde iktisadi birim dairesi yöneticisi olarak bilinen Ziyad El Hacci ve Zeyd bin Harise taburu unsuru El Habib, Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı yerel güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

İstanbul Ümraniye'de, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Emrah Büke, motosikletli trafik polisi olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucunda şehit oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bir dron operatörünün tekme attığı çocuk ve ailesine destek olmak amacıyla psikososyal yardım sağlayacaklarını duyurdu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin faaliyetlerini yürüten bir üyesi tutuklandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, yeni bir işçi alım sürecini duyurarak bin 829 işçi alımı yapacağını açıkladı.

Yeni karara göre uyku apnesi sendromu tanısı almış olan kişilerin ehliyet almaları veya mevcut ehliyetlerini yenilemeleri mümkün olmayacak.

Memur-Sen ve bağlı sendikalar bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde ‘Koruyucu giyim engellenemez’ sloganıyla eylem gerçekleştirdi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “Bakanlık, kendisine tanıdığı sınırsız yetkiyle diğer bakanlıklara toplu sözleşme kazanımımızı ortadan kaldırmaya yönelik talimatlar yağdırıyor.” dedi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ODTÜ Rektörlüğü önünde açıklama yaptı. ODTÜ'de düzenli olarak yapılan şenliklerin Devrim Stadında yapılmaması üzerine öğrencilerin tepkisi vardı. Güner bu tepkilerle alakalı olarak Rektörle yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı. Rektörün konuyla ilgili en büyük çekincesinin güvenlik olduğunu aktaran Güner bu konuyla ilgili birlikte çalışma teklifi yaptığını ancak rektörün konuya dair hassasiyetinin sürdüğünü söyledi. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili gelişmeler olabilir.

Ankara Kalesi'nin tarihi dokusunu koruma ve güçlendirme çalışmaları Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kapsamında, kale duvarlarında oluşan çatlakları onarmaya başladı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir mesire alanında çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti.

Ankara Akyurt'ta bir medikal fabrikasında yangın çıktı. Yangında olumsuz bir durum yaşanmazken maddi hasar oluştu.

Ankara'da Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri başladı.

Spor dünyasından gelişmeler

MKE Ankaragücü Kulübü, sakatlığı sebebiyle uzun bir süre sahalardan uzak kalması beklenen futbolcusu Olimpiu Morutan'ın doğum gününü özel bir etkinlikle kutladı.

Ankaragücü ve Trabzonspor’un golcüsü Enis Destan, Türkiye Kupasında oynanan maçlar sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşti ve üç Türk milli boksör finale yükseldi. Kadınlarda Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu, erkeklerde ise Samet Gümüş finale kalma başarısı gösterdi.

Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel hoca konusunda yerli yabancı hoca yüzde 50-50." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki heyecan dolu derbi mücadelesi için biletler satışa çıktı. Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında oynanacak bu karşılaşma için biletler, passo.com.tr ve Passo mobil uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

Trendyol Süper Lig'de derbi haftası heyecanı devam ediyor. Fenerbahçe-Beşiktaş derbi mücadelesinde düdük çalacak hakem Volkan Bayarslan oldu. Bu önemli görev, Bayarslan'ın kariyerindeki 5. derbi maçı olacak.

İspanyol raket Rafael Nadal, Barcelona Açık’ın ardından Madrid Açık’ta sahne aldı. Nadal ilk turda 16 yaşındaki rakibi Blanch’ı 6-1 ve 6-0 ile mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.