Aldatıcı reklamlara ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nun 16 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirdiği 344 numaralı toplantıda, tüketicileri aldatan, yanıltan, bilgi eksikliklerini kötüye kullanan reklamlar ve haksız ticari uygulamaları ele aldı.

Aldatıcı reklamlara ceza yağdı
Yayınlanma:

Toplantıda 161 dosya incelenirken, bunlardan 139'u mevzuata aykırı bulundu. Bu reklam ve ticari uygulamalara toplam 28 milyon 884 bin 143 lira idari para cezası ve durdurma cezası uygulanmasına karar verildi.

Bakanlık açıklamasına göre, Reklam Kurulu, yılın ilk 3,5 ayında toplam 639 dosyayı görüşüp değerlendirdi. 554 dosyanın aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama içerdiği belirlenirken, bu dosyalara durdurma cezası ve toplam 94 milyon 139 bin 110 lira idari para cezası verildi.

Son toplantıda, indirimli satış reklamları ve uygulamalarına özel bir önem verildi. Bu tür reklam ve uygulamalar üzerinde ayrıntılı incelemeler yapıldı. Ayrıca, nisan ayı gündeminde ele alınan ve karara bağlanan dosyalarla birlikte yılın ilk 4 ayında 51 indirimli satış dosyası için durdurma cezası ve toplam 11 milyon 457 bin 805 lira idari para cezası uygulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.