Atatürk'e hakaret etmişti, cezası belli oldu

İstanbul'un Gayrettepe semtinde bulunan Hacı Nimet Özden Camii'nde 10 Kasım 2023'te, imamın Mustafa Kemal Atatürk hakkında dua etmesine karşı çıkarak camiden ayrılan ve bu tepkisini sosyal medyada paylaştığı bir videoyla dile getiren Ahmet Bostancı'nın tutuklanmasının ardından yargılanması süreci devam etti.

Atatürk'e hakaret etmişti, cezası belli oldu
Yayınlanma:

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ahmet Bostancı ve taraf avukatları hazır bulundu.

Bostancı, savunmasında şunları ifade etti: "Söz konusu ekran görüntülerindeki tweetlerin bana ait olduğuna dair somut bir kanıt bulunmamaktadır. 'Sinkaf ederim' tweetini atmadığımı belirtmek isterim. 'Puşt' kelimesini hakaret amacıyla değil, güvensizlik anlamında kullanmıştım. Bu eylemim için yeterince ceza aldığımı düşünmekteyim. İslam'a göre inançsız biri için dua edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle beraatımı talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, Ahmet Bostancı'yı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Olayın ardından tutuklanan Bostancı, 16 Ocak'ta tahliye edilmişti. Tahliyesi sırasında adliye önünde "Yaşasın şeriat" sloganları atılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.