Bakan Göktaş açıkladı: Koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 10 bin 84'e ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son dönemde koruyucu aile hizmet modelinin önemli bir ivme kazandığını ve çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkı sağladığını belirtti. Göktaş, koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayısının 10 bin 84'e ulaştığını açıkladı.

Bakan Göktaş açıkladı: Koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı 10 bin 84'e ulaştı
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, biyolojik ailelerinin yanında bakımı sağlanamayan çocuklar için umut kaynağı olduğunu vurgulayarak, koruyucu ailelerin çocuklara yalnızca bir yuva sunmakla kalmayıp, aynı zamanda onların hayallerini ve umutlarını yeşerttiğini ifade etti.

Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmetinin yaygınlaşmasıyla birlikte çocukların gelişimlerinin de yakından takip edildiğini ve sosyal hizmet anlayışları gereği bütün çocuklar için aynı şartların oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi. Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların düzenli ziyaretlerle izlendiğini ve ailelerin çocukların ihtiyaçlarını karşılamaları için ekonomik olarak da desteklendiğini belirtti. Bu destek kapsamında, koruyucu ailelere sigorta ödemeleriyle birlikte aylık ortalama 8 bin 895 liraya varan miktarlarda destek sağlandığını aktardı.

Ayrıca, Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin kalitesini artırmak için çeşitli çalışmaların sürdürüldüğünü ve bu kapsamda çocuk koruma temelli koruyucu aile çalıştayları düzenlendiğini belirtti. Azerbaycan'da da bu hizmet modelinin örnek alındığını ve ülkeye adapte edilmek üzere çalışmaların yürütüldüğünü paylaştı.

Son olarak, Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, bu alanda görev yapan uzmanların da katkılarıyla hizmetin daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.