e-Devlet üzerinden silah satışı başladı

Türkiye'nin milli silah üreticisi Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), vatandaşlara daha güvenli ve düzenli bir hizmet sunmak amacıyla yeni bir silah satış modülü başlattı.

e-Devlet üzerinden silah satışı başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yenilenen sistem, yerli ve ithal silahların e-Devlet üzerinden randevu alınarak satışını mümkün kılıyor. Bu adım, silah satışında şeffaflığı ve hesap verilebilirliği artırırken, kayıtdışı silah alımını da engellemeyi hedefliyor.

MKE'nin resmi internet sitesi olan www.mke.gov.tr üzerinden erişilebilen yeni sistem, kullanıcılara silahları detaylı bir şekilde inceleme ve beğendikleri silahlar için randevu alma imkanı sağlıyor. Randevu aldıktan sonra Ankara ve İstanbul'da bulunan MKE silah satış ofislerine giden vatandaşlar, gerekli belgeleri tamamlayarak işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.

Yeni sistemde dikkat çeken bir özellik ise satın alınan silahların test atışlarının yapılabilmesi. Ancak bu atışlar, MKE'nin deneyimli personeli tarafından gerçekleştiriliyor, böylece satın alan kişilerin güvenliği ve silahın doğru işleyişi sağlanmış oluyor.

MKE Kurumsal İletişim Müdürü Alp Eren Başer, yaptığı açıklamada, Türkiye'de silah satışının tek yetkili kurumunun MKE olduğunu vurgulayarak, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti. Ayrıca, MKE tarafından satışa sunulan silahların tamamının üretici firmalar tarafından garanti kapsamında olduğunu da vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.