Erdoğan'ın ziyareti öncesi Irak'tan önemli mesajlar: "Niteliksel sıçrama"

Irak Hükümet Sözcüsü Basim el-Avvadi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Irak'tan önemli mesajlar: "Niteliksel sıçrama"
Yayınlanma:

Avvadi, Erdoğan'ın 22 Nisan'daki ziyaretinin iki ülke ilişkilerinde niteliksel bir sıçrama yaşatacağını belirtti. Hazırlıkların yaklaşık bir yıl önce başladığını ifade eden Avvadi, ziyaretin su meselesi, Kalkınma Yolu Projesi, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığı ve Türk şirketlerinin Irak'taki yatırımları gibi konuları ele alacağını söyledi.

Avvadi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat temaslarında su meselesi ve Kalkınma Yolu Projesi gibi stratejik konulara odaklanacağını belirtti. Türkiye'nin su yönetimi konusunda dünyadaki başarılı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Avvadi, bu çerçevede Türkiye ile stratejik bir anlaşmanın imzalanacağını ifade etti. Ayrıca terör örgütü PKK'nın Irak'taki durumuna ilişkin de önemli adımların atılacağını aktardı.

Avvadi, Kalkınma Yolu Projesi'nin Irak ve Türkiye arasındaki ortaklığının da Erdoğan'ın ziyaretinin odak noktalarından birini oluşturduğunu belirtti. Bu projenin iki ülke için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Avvadi, Türk şirketlerinin Irak'taki rolünün de ele alınacağını ifade etti.

Ayrıca Irak Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Riyad Fahir el-Haşimi de Türkiye ile mevcut ticaret hacminin Erdoğan'ın ziyaretiyle artabileceğini belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 16 milyar dolar olduğunu aktaran Haşimi, Erdoğan'ın ziyareti sonrasında bu rakamın artabileceğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.