Eşine 'kilolu' diyen kişiye mahkemeden üzen karar!

Ankara'da ilginç bir boşanma davası dikkat çekti. Kendisine kilosu yüzünden duygusal şiddet uygulayan eşine dava açan kişi mahkemece haklı bulundu.

Eşine 'kilolu' diyen kişiye mahkemeden üzen karar!
Yayınlanma:

Ankara'da ikamet eden M.S.A. isimli bir erkek, 2019 yılında avukatı Aykut Özdemir aracılığıyla eşi V.A.'ya boşanma davası açtı. Davacı M.S.A., eşinin kendisine karşı duygusal şiddet uyguladığını, özellikle kilosunu gerekçe göstererek kendisini aşağıladığını ileri sürdü.

M.S.A., eşinin aynı ücreti almasına rağmen evin maddi yükünü üzerine bıraktığını ve ev işleriyle ilgilenmediğini savundu. Boşanma talebinin yanı sıra, eşinden 30'ar bin lira maddi ve manevi tazminat talep etti.

Aynı dönemde kadın da M.S.A.'ya karşı dava açtı. Kendisini sevmediğini ve sık sık aşağıladığını iddia eden kadın, eşinin kendisinden habersiz kredi çektiğini ve bu nedenle zor durumda kaldığını belirtti. Kadın, 70 bin lira maddi ve 100 bin lira manevi tazminat istedi.

Mahkeme, yapılan incelemeler sonucunda, M.S.A.'nın eşine karşı küçük düşürücü ifadeler kullandığına ve duygusal şiddet uyguladığına hükmetti. Bu nedenle, V.A.'ya 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, her iki tarafın da boşanma taleplerini kabul etti.

Ancak, Ankara 7. Aile Mahkemesi, kadının davranışlarının kocanın kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını belirterek, kadını haksız buldu. Kararda, kadının kilolu olması sebebiyle eşini aşağılaması ve diğer iddialarına ilişkin yeterli delil bulunmaması da vurgulandı.

İstinaf mahkemesi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de bu kararı onayladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.