Fedon denize düştü! Fedon kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Her sene deniz sezonunun açılmasıyla gündem olan Fedon Kimdir ? İşte detaylar..

Fedon denize düştü! Fedon kimdir? Nereli ve kaç yaşında?
Yayınlanma:

Bodrum'da sezonun geleneksel açılışını gerçekleştiren şarkıcı Fedon, bu özel anları Instagram hesabından "Ve Fedon denize düştü" notuyla paylaştı. Her yıl denize atlamasıyla tanınan Fedon, bu anlar gündemde büyük ilgi gördü. Bodrum'da yaşayan Fedon, deniz sezonunun başlaması için yaptığı bu eğlenceli ritüel ile her sene konuşulmaya devam ediyor.

FEDON KALYONCU KİMDİR?

Babası Rum, annesi ise Ermeni kökenlidir ve ayrıca Nubar Terziyan adında tanınmış bir Yeşilçam oyuncusunun dayısıdır. Fedon, eğitim hayatına 1962'de Zoğrafyon Rum Lisesi'nde başlamış ancak okulu yarıda bırakmıştır.

1962 ile 1972 yılları arasında sinema sektöründe çeşitli işlerde çalışmıştır. 1987 yılında Zorba Taverna adlı bir işletme açmış ve 1991 yılında şarkıcılığa başlamıştır. Aynı yıl içerisinde "Senin İçin" adını taşıyan ilk albümünü çıkarmıştır.

Fedon, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde Yunanca şarkılar seslendiren ilk kişi olarak bilinir. Kendisi, Eda Kalyoncu ile evlenmiş olup, bu evlilikten Natali adında bir kızı ve Theo adında bir oğlu bulunmaktadır. Aynı zamanda Fedon'un Hristiyan olduğu bilinmektedir...

“YORULDUM, ESKİSİ GİBİ DEĞİLİM”

4 yıl önce, böbreğinde bir tümör teşhis edilen şarkıcı şunları söyledi: 'Artık hastalıklar arttı. Eski bir arabanın kaportası önce çürür, sonra motor yağ kaçırır... Bunu bekleyen bir insanım, bu tür şeyler olacak... Yaşım nedeniyle birçok hastalıkla yüzleştik, ama hala direniyorum. Kansere yakalandım ve böbreğimin yarısı alındı... Ama ölümden korkmuyorum. Sadece sürünmek istemiyorum. Ölüm Allah'ın emri.'"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.