KDV oranlarına zam geldi: Gelir İdaresi Başkanlığı yeni oranları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artışa gitmeye hazırlanıyor. Bakanlık tarafından hazırlanan tebliğ taslağı, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanarak kamuoyuna sunuldu.

KDV oranlarına zam geldi: Gelir İdaresi Başkanlığı yeni oranları açıkladı
Yayınlanma:

Tebliğ taslağına göre, yiyecek ve içecek sunulan yerlerde uygulanan KDV oranlarında değişiklikler öngörülüyor. Şu an yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarılacak.

Bu değişiklikle birlikte, kahvehane, kafeterya, pastane ve hazır yemek şirketleri dahil olmak üzere lokantalarda ve benzeri işletmelerde uygulanan KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a yükseltilecek. Ayrıca, alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV oranı da yüzde 20'ye çıkarılacak.

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna gibi eğlence mekanlarında sunulan hizmetlere uygulanan KDV oranı ise yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilecek.

Tebliğ taslağının Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Bu değişikliklerle birlikte, lokanta ve benzeri işletmeler ile eğlence mekanlarında fiyatlar üzerinde artış bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.