MEB'den sıkı denetim: Binlerce iş yeri sözleşmesi feshedildi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine yönelik olarak 94 bin 301 işletmeye gerçekleştirilen denetimlerde, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uymayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshetti.

MEB'den sıkı denetim: Binlerce iş yeri sözleşmesi feshedildi!
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu genelge ile mesleki eğitim işletmelerinde denetimleri artırarak ve eğitimleri yoğunlaştırarak yeni kararlar aldı.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ALDIĞI İŞLETMELER DENETLENDİ

Genelge kapsamında, mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği şartlarının sağlanmadığı işletmelerle sözleşmelerin feshedilmesi, bu iş yerlerine öğrenci gönderilmemesi, denetimlere meslek birlikleri ile eğitim müfettişlerinin de katılması talep edildi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, genelgenin yürürlüğe girmesinin ardından geçen 2,5 ay içinde öğrencilerin beceri eğitimi aldığı işletmelere yönelik denetimler ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri hız kazandı.

MEB, bu çerçevede işletmelerde öğrencilerin staj yaptığı ve mesleki eğitim aldığı atölye ve laboratuvarların iş sağlığı ve güvenliği açısından mevzuata uygunluğunu yakından takip etti.

8 BİN 406 İŞ YERİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Bakanlık, 81 il valiliğine gönderdiği genelge hükümleri doğrultusunda, il istihdam ve mesleki eğitim kurullarını acil gündemle topladı. Toplantılar sonucunda MEB'le paylaşılan raporlara göre, 94 bin 301 işletmeye meslek birlikleriyle denetimler yapıldı. Bu denetimler neticesinde, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uymayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi.

Sözleşmesi feshedilen iş yerlerindeki öğrenciler, gerekli koşullar sağlanana kadar staj veya beceri eğitimlerine devam etmeyecekler. Ancak, yeni işletmelere yönlendirilerek eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri sağlanacak.

Bu süreçte, 425 bin 821 öğrenci ile 38 bin 697 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Bakanlık, ilgili mevzuat ve genelge hükümleri kapsamında yürüttüğü çalışmalarla denetim yapılan iş yeri sayısını ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alan kişi sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.