SGK'dan çalışan annelere 325 euro destek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) liderliğinde yürütülen ve Avrupa Birliği'nin maddi katkı sağladığı bir proje, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye destek olacak.

SGK'dan çalışan annelere 325 euro destek!
Yayınlanma:

"Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" adını taşıyan bu proje, annelerin iş gücüne katılımını teşvik etmeyi ve çocuk bakım hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, çalışan annelere ayda 325 euro destek verilecek. Bu desteğin yanı sıra, eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamı da teşvik edilecek. Toplamda 7 bin kadının faydalanacağı bu projenin amacı, annelerin maddi destekle istihdamdan kopmalarını engellemek ve çocukların daha kaliteli bakım hizmeti almasını sağlamak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin önemine vurgu yaparak, kayıtlı istihdamın güçlenmesinin ve kadınların ekonomik bağımsızlığının artmasının önemine değindi. Projenin detayları ve başvuru süreci, ilerleyen günlerde SGK tarafından duyurulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.