Teleferik kazasında gelişme: 12 kişi adliyeye sevk edildi

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen trajik kaza sonrasında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Teleferik kazasında gelişme: 12 kişi adliyeye sevk edildi
Yayınlanma:

Şüpheliler arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Anet A.Ş'nin Genel Müdür Vekili, mekanik mühendisi, iş güvenliği uzmanı ve taşeron bakım şirketinin sahipleri ile çalışanları bulunuyor. Ancak, bir teknikerin yurt dışında olduğu belirtildi.

Kazada, Ramazan Bayramı tatili sırasında teleferik tesisinde yaşanan yoğunluk nedeniyle parçalanan kabinin düşmesi sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı. Sistemde yaşanan duruşma sebebiyle havada mahsur kalan 24 kabindeki 174 kişi ise yaklaşık 22,5 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda güvenli bir şekilde tahliye edilmişti.

Şimdi, adli süreçte şüphelilerin ifadeleri ve yapılan teknik incelemelerin sonuçlarına göre olayın detayları ve sorumluluklar netleşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.