Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: Tavuk ihracatına kısıtlama geliyor!

Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin ardından beyaz ete yönelen tüketiciler, tavuk eti fiyatlarında da ciddi artışlarla karşılaşıyor. Bu durum, Ticaret Bakanlığını yeni tedbirler almaya sevk ederek, tavuk ihracatına yasak getirme eylemini gündeme getirdi.

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: Tavuk ihracatına kısıtlama geliyor!
Yayınlanma:

Yüksek seyreden kırmızı et fiyatlarının Ramazan ayı öncesinde tekrar artması, beyaz ete olan talebi artırdı. Ancak, beyaz et fiyatlarının da hızla yükselmesiyle birlikte tüketiciler yeni bir endişeyle karşı karşıya kaldı. Ticaret Bakanlığı artan fiyatlar üzerine harekete geçti.

''KARA BORSA ZİHNİYETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ''

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada, "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığının, fiyat dengesizliğini önlemek amacıyla tavuk ihracatına yasak getirme gibi tedbirler üzerinde çalıştığı bildirildi. Yeni düzenlemelerin, tüketicilerin erişimini kolaylaştırmak ve fiyat istikrarını sağlamak adına olumlu bir adım olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.