TÜİK ve TCMB ortak anketi: Tüketici güveni son 10 ayın rekorunu kırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri, ülkenin tüketici ekonomisindeki hareketliliği gösteriyor. Mart ayına kıyasla yüzde 1,4'lük bir artışla 80,5 seviyesine yükselen tüketici güven endeksi, son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

TÜİK ve TCMB ortak anketi: Tüketici güveni son 10 ayın rekorunu kırdı!
Yayınlanma:

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarına dayanarak hesaplanan bu endeks, tüketicilerin ekonomiye ve maddi durumlarına olan güvenini yansıtıyor.

Nisanda, hanenin maddi durumu endeksinde yüzde 2,3'lük bir azalışla 65'e gerileme yaşandı. Ancak gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi yüzde 5 artarak 82,9'a yükseldi. Bu, hanelerin gelecek maddi durumlarına yönelik iyimserliklerini yansıtıyor.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi de yüzde 4,4'lük bir artışla 78,1'e yükseldi. Bu da tüketicilerin genel ekonomik durumlarına ilişkin iyimser beklentilerini gösteriyor.

Ancak dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi yüzde 1,2 azalarak 95,8'e geriledi. Bu da tüketicilerin önümüzdeki dönemde dayanıklı tüketim mallarına yönelik harcamalarında bir miktar gerileme öngördüklerini gösteriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.