Turistik bölgelerde en çok hırsızlık vakası yaşanan ülkeler belli oldu!

Türkiye, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte turistlerin dikkat etmesi gereken riskli ülkeler arasında yer alıyor. Bir sigorta şirketinin yaptığı araştırma, turistik bölgelerde kapkaç ve hırsızlık olaylarının arttığını ortaya koydu.

Turistik bölgelerde en çok hırsızlık vakası yaşanan ülkeler belli oldu!
Yayınlanma:

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Express'in haberine göre, Avrupa'daki en riskli tatil rotalarını belirleyen araştırma sonuçları açıklandı. İtalya, kapkaç ve hırsızlık olaylarının en yoğun yaşandığı ülke olarak listenin başında yer alırken, Türkiye yedinci sırada bulunuyor.

TÜRKİYE YEDİNCİ SIRADA

Araştırmaya göre, turistik cazibe merkezlerindeki yoğunluk arttıkça kapkaç ve hırsızlık gibi suçlar da artıyor. İtalya'nın ardından sıralamada Fransa, İspanya, Almanya ve Hollanda yer alırken, Türkiye bu listeye yedinci sırada girdi. Türkiye'yi takip eden diğer ülkeler ise Portekiz, Yunanistan, Polonya ve İrlanda olarak belirlendi.

Sigorta şirketinin sözcüsü Tiffany Mealiff, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, özellikle turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği müze, anıt ve mekanlarda hırsızlık riskinin arttığını vurguladı. Mealiff, turistlerin bu tür yerlerde daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Araştırmada, özellikle Roma'daki Trevi Çeşmesi, Paris'teki Eyfel Kulesi ve Barcelona'nın ünlü caddesi Las Ramblas'ın hırsızlık için riskli bölgeler arasında olduğuna işaret edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.