Kurumumuzdan sıfır atık çıkıyor

​​​​​​​İklim Hareketi Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi için Kamu Farkındalığının Artırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi’nin Açılış Konferansı, Ankara’da gerçekleşti.

Kurumumuzdan sıfır atık çıkıyor
Yayınlanma:

 

HABER FOTOĞRAF

ORHUN YILDIZ

İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi Açılış Konferansı’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Bakanlık olarak Sıfır Atık Projesi başlattıklarını ve yaptıkları çalışmadan dolayı 45 ton kağıdın geri dönüşümünü sağlayıp 766 ağacın kesilmesinin önüne geçtiklerini” söyledi.

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve faydalanıcı kurumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan “İklim Değişikliği Kamu Bilincinin Artırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi ” Açılış Konferansı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. Sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi olan, 1.865.000 Avro bütçeli proje, Proje Grup Danışmanlık liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülmektedir. Proje, Türkiye’de ortak iklim değişikliği etkilerini azaltma çabalarını güçlendirmek için kamu farkındalığını ve paydaş kapasitesini artırmak suretiyle AB iklim politikası ve mevzuatına kademeli olarak uyum sağlanmasını amaçlanıyor.

ONLAR KENDİSİNE BAKSIN

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Bakanlık olarak Sıfır Atık Projesi başlattıklarını ve bunu 4 aydır uyguladıklarını belirterek, “4 aydır yaptığımız bu çalışmalarla 45 ton kağıdı geri kazandık, 11 ton plastik, 2,5 ton cam, 1 ton metal ve 60 ton da değerlendirilebilir atık topladık. Yapmış olduğumuz çalışmadan dolayı 45 ton kağıdın geri dönüşümünü sağladık ve tam 766 tane ağacın kesilmesinin önüne geçtik” dedi. Bakan Özhaseki, “İklim değişikliği konusunda dünyayı kirleten ülkeler sınıfına baktığınız zaman neredeyse Çin ve Hindistan’ın oranı yüzde 50’lere ulaşıyor. ABD yüzde 18, AB ülkeleri yüzde 15 civarında, Türkiye’nin kirletme oranı binde 1. O zaman siz bu işlere neden kendinizden başlamıyorsunuz?” dedi. Bakan Özhaseki, açılış konuşmasının ardından stantları gezerek projeler hakkında bilgiler aldı.

PROGRAMLAR GELİŞTİRİLECEK

İlgili proje kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, küresel çevre sorunlarına daha fazla yön verebilme ve uluslararası güvenilirliğe ulaşma konularında en iyi şekilde desteklenmesi hedefleniyor. Bunun için de eğitim programlarıyla kapasite geliştirme, paydaşlarla etkili iletişim ve farkındalık artırma çalışmaları ve hibe projeleri yoluyla yerel iklim değişikliği hareketinin gerçekleştirilmesi konularında teknik destek sağlanacak. Konferansın öğleden sonra oturumundaki Yerel İklim Eylemi Panelinde Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından Emine Gökkaya, “Çevreye ve İklim Değişikliğine Duyarlı Kalkınma Modeli” başlıklı konferansını sundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.