Zirveden dibe… Bir şampiyonun çöküşü

Süper Lig\'de şampiyonluk gören, stadında Şampiyonlar Ligi müziği çaldıran Bursaspor artık 3.Lig'de mücadele edecek.

Zirveden dibe… Bir şampiyonun çöküşü
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Süper Lig’de şampiyonluk üç büyük ekseninde ilerlerken kendini zor bela bu üçlünün arasına atan Trabzonspor’dan sonra başka bir şampiyon çıkma ihtimalinin olmadığı konuşuluyordu. Anadolu’dan en yakın şampiyon çıkma ihtimali, Beşiktaş’ın yüzüncü yılına denk geldiği için olamayan Gençlerbirliği’ydi. O dönem İlhan Cavcav’ın, futbolcuların, teknik heyetin sağda solda dillendirdiği gibi “bizi şampiyon yapmadılar” şeklinde özetlenmişti.

Bu sebeple ki ne zaman bir Anadolu takımı başını kaldırsa kutsal ittifak tarafından bir şekilde engelleniyordu.

Bursaspor da Gençlerbirliği’nin hayal kırıklığına uğradığı sezonun ardından küme düşme kabusu yaşamıştı. Ancak hasret uzun sürmedi, 2005-06 sezonunda Bursaspor yeniden Süper Lig’e döndü. Eski günlere dönme, kalıcı olma hayali ile başlayan Bursaspor çok değil 4 sezon sonra Süper Lig’e çıkma coşkusu yaşadığı statta Süper Lig şampiyonu kutlayacaktı.

Meşhur, “Bursa’dan gol sesi var” sevinci ile Fenerbahçelileri sahaya indiren meşhur maçın ardından şampiyon olan Bursaspor için belki son da bu maçın ardından başladı.

Transfer çılgınlığı ile çalkalanan Süper Lig’de menajerlerin cirit attığı kulüp koridorlarında aksi de pek mümkün görünmüyordu. Transfer çılgınlığı ile geçen sezonlarda Bursaspor ne bu başarıya yaklaşabildi ne de aldığı maliyetli transferlerden kazanç sağlayabildi. Yine tüm transfer satışları altyapıdan yetişen oyuncularla geldi. Şampiyonluğun üzerinden on sezon geçmeden ilk durak 1.Lig oldu.

BİTMEYEN DÜŞÜŞ

Mesut Bakkal yönetimindeki Bursaspor son hafta Malatyaspor’u yense de diğer maçta Göztepe’nin Ankaragücü karşısındaki sonucu ile lige veda etti. 2019-20 sezonu itibariyle artık Bursaspor, Süper Lig şampiyonu bir takım olarak 1.Lig’deydi.

Transfer yasakları, borçlar, ödenemeyen futbolcu maaşları daha kötü günlerin habercisiydi.

2021-22 sezonunda artan borçlar yönetilemez hale gelince beklenen bir son daha gerçekleşti. Süper Lig şampiyonu Bursaspor artık 2.Lig’e düşmüştü. Bu ligde de iki sezon dayanabilen Bursaspor, geçtiğimiz hafta sonu 1461 Trabzonspor’a mağlup olrak haftalar öncesinden 3.Lig’e düşmeyi garantiledi.

Son yıllarda adı ne alttan yetiştirdiği futbolcular ne başarılarla anılan Bursaspor, Amed Sportif maçlarındaki holiganizm harici bir şey ile anılamaz hale gelmişti.

NİCE EFSANE İLE AYNI SON

Bursaspor, Süper Lig’deki transfer oburluğunun ve krizin en belirgin hali olarak karşımızda dursa da şu an amatörde olan Eskişehirspor, Karabükspor, Akhisarspor gibi nice örnek de bunlardan hiçbir ders alınmadığını gösteriyor. Süper Lig’in gediklileri şu an amatörde adı sanı duyulmamış mahalle takımlarıyla rekabete giriyor.

Bursaspor için bir adım daha kaldı daha karanlığa düşmek için. Düşmeleri muhtemel ama bir mucize daha yaratırlar mı zaman gösterecek!

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.