Altınköy Açık Hava Müzesi açılıyor

Ankara'nın tarihi mirasını koruyarak 100 yıl öncesinin köy yaşamını günümüze taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, yakın zamanda ziyarete açılıyor.

Altınköy Açık Hava Müzesi açılıyor
Yayınlanma:

Altındağ'da yer alan Altınköy Açık Hava Müzesi'nde tadilat ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki de burada incelemelerde bulundu. Müze, tekrar ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

''KÖY YAŞAMINI YENİDEN YAŞAMA ŞANSI VERİYOR"

Başkan Tiryaki, Altınköy'ün Ankara'nın önemli simgelerinden biri olduğunu belirterek, "Altınköy, açıldığı günden itibaren Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği bir Açık Hava Müzesi oldu. Burası, ziyaretçilerine hem şehir hayatının karmaşasından uzaklaşma fırsatı sunuyor hem de geçmişin köy yaşamını yeniden yaşama şansı veriyor" dedi.

Altınköy'ün yeniden müze olarak hizmete açılacağını müjdeleyen Başkan Tiryaki, tadilat ve bakım çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade etti. "Baharın en güzel günlerinde, Ankaralıları bu önemli kültürel mirastan mahrum bırakmak istemiyoruz" diyen Tiryaki, "Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak Altınköy Açık Hava Müzesi'ni tekrar ziyarete açacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.