Ankara, 19 Mayıs Stadyumu’na kavuşuyor

Ankara, uzun süredir beklediği yeni stadyumun inşaatına başlandı.

Ankara, 19 Mayıs Stadyumu’na kavuşuyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara, uzun süredir beklediği yeni stadyumun inşaatına başlandığı haberine sevinçle karşılık verdi. 19 Mayıs Stadyumu'nun 4 Ağustos 2018'de yıkılmasının ardından başkentliler, yeni stadyumun yapılmasını bekliyordu. Yapılan açıklamalara göre, 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine inşa edilecek yeni stat, 45 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Yeni stadyumun inşaatının ilerleyişi sırasında dikkat çeken bir detay ise koltukların kırmızı-beyaz renklere sahip olması.

Tarihi Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak yeni stadyumun Mayıs 2024'te tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapma adaylığını koymuş ve bu kapsamda Ankara 19 Mayıs Stadyumu, UEFA'ya sunulan statlar arasında yer aldı.

Stadyum inşaatı için 13 Haziran 2022'de yapılan ihaleyi Yıldızlar İnşaat ve ASL İnşaat şirketlerinin ortak olarak 4 milyar 520 milyon TL bedelle kazandığı bilinmektedir. Ancak Ankaragücü taraftarları, Eryaman Stadyumu'ndaki sarı-lacivert koltuklar gibi yeni stadyumdaki koltukların da bu renklere sahip olmasını talep ediyor.

er.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum