Araplar Mahallesi Muhtar Adayı Tuncay Tombuloğlu: Mamak'taki değişime öncü bir muhtar olmak istiyorum

Mamak Araplar Mahallesi'nde muhtar adayı olan Tuncay Tombuloğlu, özellikle mahallede birlik ve beraberliği oluşturmayı amaçladığını, ayrım gözetmeksizin hizmet vermek istediğini dile getirdi.

Araplar Mahallesi Muhtar Adayı Tuncay Tombuloğlu: Mamak'taki değişime öncü bir muhtar olmak istiyorum
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Mamak bölgesinin henüz gelişim aşamasında olduğunu ve Araplar Mahallesi'nde bankamatik, bakkal, halı saha, pazar yeri gibi temel imkanların olmadığını belirten Tuncay Tombuloğlu, 36 yıldır yaşadığı mahallesine hak ettiği değeri vermek için çalıştığını dile getirdi.

Üreğil semtindeki Araplar Mahallesi'nde Türkiye'nin 100. yılına yakışır bir muhtar olabilmeyi, mahalleliler arasında 'kardeşlik' duygusunu oluşturmayı hedeflediğini dile getiren Tombuloğlu, 'Doğruya doğru Tuncay Tombuloğlu" sloganıyla yola çıktı.

Muhtarlık sürecini anlatan Tombuloğlu, "Geçen 2019 seçimlerinde 20 oyla kaybetmiştim. Bu üçüncü dönemim. Hedefim mahallemizi daha iyi şartlara getirebilmek... Çünkü belki 100 yıldır burayı aynı kökten insanlar yönetiyor. Hedefim aynı kökten değil de Türkiye'nin herhangi bir ilinden yöneticiler olması... Birlik ve beraberliği güzel sağlayabilelim. Ayrı gayrı değil de birlik ve beraberlik olsun istiyorum. Muhtarlıkta da aynı mahallede otururken de ayrım gözetmeksizin hizmetkârlık yapmak istiyorum ben." dedi.

"ALIŞILMIŞ MUHTARLIKLARIN DIŞINA ÇIKMAYI AMAÇLIYORUM"

Hiçbir partiye de mensup olmadığını, kendi fikir ve projeleriyle bir yol izleyeceğini ifade eden Tombuloğlu, "Hedefimiz, burada çok farklı bir algı uyandırmak veyahut da alışılmış muhtarlıkların dışına çıkmak. Dönemden döneme değil de her ay veya 2 ayda bir düzenli olarak halkı gezecek ve 8 azamızı görevlendireceğiz. Kamu kurumundaki yöneticiliği muhtarlığa yansıtarak daha güçlü bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Muhtarlıklara gittiğimizde hep bir erkekle karşılaşıyoruz. Ben bu algıyı değiştirip 4 kadın, 4 erkek aza yaparak eşitliği korumayı amaçlıyorum." ifadelerini kullandı.

"MAMAK'TAKİ DEĞİŞİME ÖNCÜ BİR MUHTAR OLMAK İSTİYORUM"

Tombuloğlu, Mamak bölgesi gariban bir yer. Hiç ilerleyememişiz. Bunun dışına da çıkamıyoruz. Biz bu tarzdan bu sıkıntıdan çıkmak istiyoruz. Bu da neyle olur? Yeni beyinlerle olur. Yeni düşüncelerle olur. Katkı sağlayarak olur. Baktığınızda her gelen biraz daha geriye götürmüş bizi. En sonunda da kentsel dönüşümle tamamen geri kalmış. Elimden geldiği kadar bütün platformlarda iyi bir şekilde temsil edeceğime inancım tamdır. Mamak köprüye geldiğinizde sol tarafa baktığınızda ola ki yolunuz düşer de geçerseniz sol taraf virane gibidir. Yüksek bloklar vardır ama bir gece vakti tren istasyonundan bir hanımefendinin evine gitmesi imkansızdır diye düşünüyorum. Orada o kadar zor şartlarda geçinen insanlar var ki o kadar zor da olan insanlar var ki bir ring otobüsünü vermekten acizler. Ben gerçekten insanlarını seven biriyim. Mamak bölgesindeki tek Arapların Mahallesi'nin muhtarı olabilmek için değil, Mamak'taki değişime öncü bir muhtar olmak için gelmek istiyorum. Değişim küçükten başlar sonra büyüğe yansır. Sağcı solcu kesinlikle ayrım yapmadığımı terazide hizmet etmeyi düşündüğümü iyi günde kötü günde cenazede, düğünde nasıl bir aradaysak siyasette de birbirimizin gönlünü incitmeden yürüyebileceğimize inanıyorum ben." diye konuştu.

Tüm mahallelinin kapısını çaldığını, birebir sorun ve talepleri dinlediğini ifade eden Tombuloğlu, bugüne kadar 2 bin 100 kapıyı gezdiğini söyledi.

"HALKIN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUM"

Kadın ve çocuklara yönelik projelerinden de bahseden Tombuloğlu, "İlk projemiz önümüzdeki günlerde çocuklara müze gezintisi düzenlemek. Aynı zamanda çocuklara hikaye kitapları dağıtılacak. Bu ilk projemiz olacak çocuklara yönelik. Tabii ki bir halı sahamız eksik. Çocukların oyun alanı yok kesinlikle. Bir pazar yeri yok. Birinci Araplar İstişare toplantısını düzenleyerek toplanacağız. Konserli bir şekilde. Sanatçılarımız hazır. Koromuzla birlikte yaklaşık olarak 2-3 saat bir konser peşinden tüm ilçe başkanlarını, il başkanlarını parti gözetmeksizin 1. Bölge Milletvekillerini davet ederek halktan da 10 kişiyi belirleyerek ilk önce kendim söz alıp vatandaşa söz hakkını vererek dertleri yerinde dinlemeleri konusunda halkın birlik ve beraberliğini sağlamayı hedefliyorum. O toplantıda kermes de düzenleyeceğiz. Bu kermesle birlikte hanımlar da ürünlerini satabilecek. Projelerimizi zemini, her şeyi hazır. Ben hazırlamadığım projenin vaadini vermem. Muhtar olduğum takdirde hepsini gerçekleştireceğim."

"VATANDAŞIMIZIN SIKINTI ÇEKTİĞİ HER YERE ÇÖZÜM OLMAYA GELİYORUZ"

Tombuloğlu, bulunduğu bölgede depremzede vatandaşların da yaşadığını belirterek, "Ayrıca vaatlerimden bir diğeri de depremzedelere yönelik olacak. Mamak'ta çok fazla boş arazi var. Bu boş arazilere depremden etkilenen günlerdeki vatandaşlar için kalıcı konut inşa etmeyi talep edeceğim. Seçim koordinasyon merkezlerine giderek ve farklı yerlerde de yine bunları talep edeceğim. Halkımı ve sıkıntılarını iyi bilen biriyim. Direkt lambası olmayan yer var oralarda. Kapkaranlık köpeklerden geçilmiyor. Benim semtimin insanının kullandığı her yol, her mahalle beni de ilgilendiriyor. Ben sadece Araplar Mahallesi'nin düşünemem. Benim mahallemdeki insanların kullandığı bölgeler de beni ilgilendirir. Onların zarar görmesine ben razı gelmem. Çünkü benim vatandaşımın da sorunudur. Niye? Benim vatandaşımla kurban kesmeye gidiyor oraya. Onun hakkını temsil eden vatandaşım ben. Biz sadece mahallemizde değil vatandaşımızın sıkıntı çektiği her yere çözüm olmaya geliyoruz."

"ÜREĞİL İLE ARAPLAR ARASI KESİNLİKLE RİNG OTOBÜSÜ OLMASI LAZIM"

Mahalledeki eksiklikleri tek tek sıralayan Tombuloğlu, özellikle ring otobüsünün, park, halı saha, pazar yerlerine, kartım dolum merkezi ve bankamatiklere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

"Vatandaşın trene, Boğaziçi'ne, sağlık Ocağına, eczaneye daha rahat gidebilmeleri için ücret vermeden Üreğil ile Araplar mahallesi arası kesinlikle ring otobüsü olması lazım." diyen Tombuloğlu, "Direk lambalarımızda sıkıntı var. Yine çeşmelerimizde akan kaynak sularımız var. O kaynak sularına bir çare bulunması gerekiyor. Maaş çekilecek bankamatiklerin olması lazım. Örneğin Vakıfbank, Halkbank gibi bankamatikler yok. Bu bankaların kurulması lazım. Çünkü bizler gidebiliyoruz ama çok yaşlı olup gerçekten gidemeyen insanlar var. Ya Mamak merkeze gidiyorlar ya Ulus'a gidiyorlar. Yine çöp konteynerlerinin düzenli olarak kesinlikle ilaçlanması lazım. Büyükşehir lojmanlarının içinde bulunan binaların tüm demirlerinin boyanması şarttır. Paslı demirler çocuklara hastalık yapabiliyor." dedi.

"BARINAK OLUŞTURMAK İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ"

Bölgede çok fazla sokak hayvanının olduğunu söyleyen Tombuloğlu, hayvanlara zarar vermeden onlara iyi bir yaşam alanı oluşturmak için çalışacaklarını ifade etti.

Son olarak Tombuloğlu, "Yine vatandaşımızın sıkıntılarına hakimiz. Bir market sıkıntısı var. Market açılması için market açılamıyorsa prefabrik bir yapıyla daha uygun bir yere bir market oturtulması konusunda bütün gayreti göstereceğim. Yine muhtarlığın bulunduğu bölgedeki rampada kış olduğunda otobüsümüz kesinlikle çıkmıyor. Buzlanmasına, kar yağmasına gerek yok. Kaygan zemini olduktan sonra otobüs kesinlikle çıkmıyor. Vatandaşın çektiği sıkıntının aynısını çekenlerdenim. Aynı sıkıntıyı yaşayan biri olarak bu sıkıntılardan mücadele ederek üstesinden geleceğime canı gönülden eminim." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.