Çubuk'ta Melikşah Hamamı restorasyon çalışması başladı: Çubuk Belediyesi duyurdu

Çubuk Belediyesi'nin resmi hesabından yapılan açıklamaya göre, ilçenin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma çabaları kapsamında Melikşah Hamamı'nın restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Çubuk'ta Melikşah Hamamı restorasyon çalışması başladı: Çubuk Belediyesi duyurdu
Yayınlanma:

Belediyenin destekleriyle gerçekleştirilen bu çalışma, Anadolu Medeniyetleri Müzesi başkanlığında ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlilerinin gayretleriyle gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan Melikşah Hamamı, zamanında sağlık merkezi olarak kullanılarak hastalıklara şifa dağıtmış önemli bir yapı olarak biliniyor. Roma döneminden günümüze kadar gelen bu tarihi hamamın restore edilmesi ve yeniden kullanıma açılmasıyla, ilçenin tanıtımına ve turizmine önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, hamamın yeniden sıcak suyunun çıkmasıyla birlikte, şifa dağıtma geleneğinin devam etmesi de bekleniyor.

Çubuk Belediyesi'nin bu tarihi mirasa sahip çıkma çabaları, ilçenin kültürel zenginliklerini koruma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.