DTCF’den Gök Kubbe

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinin ilk olarak 27 Mart’ta sahnedikleri mezuniyet oyunu her Çarşamba günü Sıhhiye’de yer alan kampüste oynanmaya devam ediyor.

DTCF’den Gök Kubbe
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Bölüm öğrencilerinin her aşamasında yer aldıkları oyun ilk olarak prömiyer gecesinde olduğu gini dün gecede tamamen dolu bir salona oynadı. Okul içinde yer alan Melahat Özgü sahnesinde sahnelenen oyun Ankaralılardan büyük beğeni topladı.

Oyun, 1759 yılında İngiltere'de geçmektedir. Ülke genelinde Halley'in kuyruklu yıldızının yaklaşmasıyla birlikte, Sally Poppy adında genç bir kadın, işlediği korkunç bir cinayet nedeniyle idama mahkum edilmiştir. Ancak Sally, hamile olduğunu iddia edince, durum daha da karmaşık hale gelir ve on iki kadından oluşan bir jüri mahkemeye çağrılır. Bu jüri, Sally'nin gerçeği mi söylediğini, yoksa sadece cezadan kurtulmaya mı çalıştığını belirlemekle görevlidir. Dışarıda ise kan dorukta bekleyen kalabalık bir kargaşa içindedir. İçeride ise kızı savunmaya gönüllü olan tek kadın odadaki bir çok kadının doğumunda yer almış olan ebedir.

Oyun 1759 yılında geçmesine rağmen güncel için de birçok sözü var. Metinden çıkarılan sahneler ve eklenen koreografilerle akıcı bir hal almış.

Ankara’da birçok sahnede yer alan oyunlardan hiçbir aşağı kalır yanı olmayan oyun, bazı oyunların da çok önünde olduğunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz. İzlemek isteyenler her Çarşamba, Ankara Üniversitesi’nde ücretsiz olarak izleyebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.