Hayvan ithalatı Türkiye'nin kaynaklarına zarar veriyor! TVHB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan açıkladı...

Tarım ve Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, düzenlediği basın açıklamasında hayvan ithalatının ülkenin kaynaklarını israf ettiğini ve hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti…

Hayvan ithalatı Türkiye'nin kaynaklarına zarar veriyor! TVHB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan açıkladı...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatını artırmasına rağmen, bu fiyat artışının süt sığırı yetiştiricilerini karşılamadığını ifade eden Prof. Dr. Arslan, hayvancılık sektörünün ekonomik zorluklar altında olduğunu vurguladı. Üreticilere verilen teşviklerin ithalatla boşa gittiğini ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın et ve süt sektöründeki çalıştayında ortaya çıkan sorunların çözüme kavuşturulmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılında gerçekleştireceği 600 bin baş besilik hayvan ithalatını eleştirerek, bu durumun hayvancılık sektörünü daha da olumsuz etkileyeceğini belirtti. Ayrıca, Et Süt Kurumu'nun (ESK) ithalatla asli görevi olan hayvan yetiştiricisini korumak yerine zor duruma soktuğunu dile getirdi.

GELECEK NESİLLERN SAĞLIĞI VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ TEHLİKEDE

Veteriner hekimlik hizmetlerinin ithalat politikaları nedeniyle zor durumda kaldığını ve hayvan sağlığı konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirten Prof. Dr. Arslan, halk sağlığı ve hayvancılık sektörünün korunması adına ithalata bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.
Prof. Dr. Murat Arslan, "Ülkemizin kendi hayvan yetiştiricisini destekleyerek kaynaklarını daha etkin kullanması gerekiyor. İthalat politikaları, gelecek nesillerin sağlığı ve hayvancılık sektörü için büyük bir tehdit oluşturuyor." dedi.

HAYVANCILIK POTANSİYELİNİN İSRAF EDİLMESİNE SEYİRCİ KALAMAYIZ

Veteriner Hekimleri Birliği olarak, halkın hayvansal protein ihtiyacının ülkenin kendi kaynakları ile karşılanmasını savunduklarını belirten Prof. Dr. Arslan, "Ülkemiz doğru politikalarla hem kendi ihtiyacını karşılayacak hem de ihracat yapacak kapasiteye sahiptir. İthalatın, ülkemizin hayvancılık potansiyelini israf etmesine seyirci kalamayız." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.