Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, Ankara’da başladı: Tamer Karadağlı konuşma yaptı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, heyecan dolu etkinliklerle başladı. Kübalı çocuklar, "The Beatles Külkedisi Müzikali" ile festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, Ankara’da başladı: Tamer Karadağlı konuşma yaptı
Yayınlanma:

Festival kapsamında farklı ülkelerden gelen çocuklarla birlikte Anıtkabir ziyareti ve kortej yürüyüşü düzenlendi. Ardından Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve çocuklar, Küba Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası Küçük Arı Kovanının açılış oyunu için Akün Sahnesi'ne geçti.

Karadağlı, açılış konuşmasında, tiyatronun geniş ufuklara sahip olmanın, vicdanı özgür olmanın ve hayal kurmanın önemini vurgulayan bir değerlendirme yaptı. Karadağlı, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Küçük hanımlar, küçük beyler, Evet, sizlerden çok şey bekliyoruz. En çok da hayal kurmaya devam etmenizi, kalbinizin bu ülke için atmasın, ileride üstleneceğiniz görev ve sorumluluklarla bizi daha da ileriye taşımanızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tiyatro ile birlikte hayal kurmanın ve bu yolda ilerlemenin önemi vurgulandı. Her yıl dünyanın dört bir yanından tiyatro topluluklarının katıldığı festivalde, bu yıl da özel oyun ve gösterilerle çocuklar için unutulmaz anlar yaşanacağı belirtildi.

Festivalin açılış oyunu olan The Beatles Külkedisi Müzikali, çocuklarla buluşarak renkli ve eğlenceli bir başlangıç yaptı. İspanya, Küba, Bosna Hersek, Türkmenistan, Romanya, Bulgaristan, Polonya ve KKTC'nin katılacağı ve 29 Nisan'a kadar sürecek festivalde Devlet Tiyatroları, 13 bölgeden 17 farklı oyunla ev sahipliği yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.