Mesut Özarslan mazbatasını aldı: İlk icraatı belediyeye ‘T.C.’ yazdırmak

Keçiören Belediyesi, Turgut Altınok döneminin ardından Mesut Özarslan’ın başkanlığına geçti. Özarslan, gerçekleştirilen devir teslim töreniyle başkanlık koltuğuna oturdu.

Mesut Özarslan mazbatasını aldı: İlk icraatı belediyeye ‘T.C.’ yazdırmak
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 47.96 oy alarak Keçiören Belediye Başkanı seçilen Mesut Özarslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılım sağladığı devir teslim töreniyle göreve başladı.

“İLK İCRAATIMIZ BELEDİYEYE ‘T.C.' YAZDIRMAK”

Özarslan, “Milletçe 31 Mart günü büyük bir demokrasi sınavı verdik. Milli irademizle sandıklara gittik ve vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Büyük bir demokratik ortamda gerçekleştirilen milli iradeyle Keçiören Belediye Başkanı seçildik." dedi.

AK Partili rakibini eleştiren Özarslan, "22 yıllık saltanatlarına güvenerek yine kazanacaklarını iddia ettiler. Keçiören’i de baş kaleleri olarak görüyorlardı. Bu kişiler, kendi kararlarını millete dayatacaklarını düşünüyorlardı. Gece demediniz, gündün demediniz büyük bir gayretle bu kardeşinize sahip çıktınız. Akrabalarınıza, arkadaşlarınıza bize oy vermeleri için telkinde bulundunuz. Mesut Özarslan partinin değil halkın başkanıdır dediniz. Türkiye’mizin birliği, Türk milletinin birliği için çalıştık. İlk icraatımız bu Keçiören Belediyesine “Türkiye Cumhuriyeti’ni yazdırmak olacak.” diye konuştu.

Esnaflara söz verdiğini vurgulayan Özarslan, “Ben esnafıma söz verdim. 'Sizleri üç beş kişiye ezdirmeyeceğim.' dedim ve esnafımın yanında duracağım. Esnafım benim başımın tacıdır.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEYİ BORÇ BATAĞINDAN ALDIK”

Belediye meclis üyeleriyle uyumlu bir şekilde Keçiören’e hizmet edeceklerini belirten Özarslan, “Örnek alacağımız kişi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olacaktır. Başkanımız geçtiğimiz 5 senede halkın tam kalbine girdi. Fakirin, fukaranın, kimsesizin derdine koştu. Keçiören’i evimiz, halkını da ailemiz olarak göreceğiz. Belediyeyi borç batağından aldık. Bizler şeffaf belediyecilik yürüteceğiz. Sizlerin hakkını kimseye çaldırmayacağız. 'Çalıyordu ama çalışıyordu' deniliyordu, artık öyle değil. Mansur Yavaş gibi çalışacağız, çalmayacağız." ifadelerine kullandı.

Vaat ettikleri bütün projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını vurgulayan Özarslan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Keçiören’imizi parlayan yıldız haline getireceğiz. Halkımızın dertlerini dinleyeceğiz. İlk geldiğimiz günkü heyecanla devam edeceğiz. Yüce Mevlam beni halkıma mahcup etme ya Rabbim. Kentsel dönüşüm projelerimizi gerçekleştireceğiz.”

“PASTANIN ÜZERİNDEKİ ÇİLEK, KEÇİÖREN”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'de büyük kalabalığa hitap ederek şunları söyledi:

“Seçim sürecinde ben bir anket yaptırdım. Eylül-ekim ayında yüzde 50’inin üzerinde oy verileceği görünüyordu. Ben, bana inanan bir aday arıyorum dedim. Mesut Özarslan kardeşim cesaret etti ve 'Keçiören’i ben alırım' dedi. Bu bir inanç meselesiydi. 'Biz, keçiören’i kazacağız' dedim. Birçok ili kazandık, Keçiören’in yeri ayrı. 'Pastanın üzerindeki çilek, Keçiören olacak' demiştim. Ben seçildiğimde ilçe başkanları hayırlı olsun bile demediler. Birçoğu benim odamı bile görmedi. Yapılacak olan hizmetlere engel olmaya çalıştılar. Her gittiğim yerde halka şikayet edeceğim dedim ve uzattığımız eli tutmayan hiçbir belediye başkanı şu anda yok. Çünkü onlar ilçelerine kötülük ettiler. Ankara’ya kötülük ettiler. Benim seçimi kazandıktan sonraki ilk konuşmam ‘Düne kadar rakiptik bugün mazbatalarımızı aldık. El ele tutuşalım ve Ankara halkına hizmet edelim’ oldu. Biz kimseyi düşman olarak görmüyoruz. İnsanları ayrıştırmamalıyız. Ankara halkına sonsuz minnettarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.