Yenimahalle'de 'Sağlıklı yaş alma ve egzersizin önemi' konuşuldu

Yenimahalle Belediyesi ve Özel Bilgi Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen 'Sağlıklı yaş alma ve egzersizin önemi' başlıklı seminer, ilçe sakinlerini bilinçlendirmeyi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yenimahalle'de 'Sağlıklı yaş alma ve egzersizin önemi' konuşuldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi tarafından organize edilen seminer, YENİMEK Ergazi Kurs Merkezi'nde gerçekleştirildi ve fizyoterapi ve egzersizin sağladığı faydaları uygulamalı şekilde öğrenme imkanı sundu.

Seminerde fizyoterapist Özge Özdemir Çatak ve Dilay Kılınçoğlu'nun sunumuyla birlikte katılımcılara özel olarak hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve uygulamalı egzersiz hareketleri yaptırıldı.

HAREKETSİZLİK BİRÇOK HASTALIĞA YOL AÇIYOR

Fizyoterapist Özge Özdemir Çatak, yaş aldıkça hareketsizliğe bağlı olarak vücutta birçok rahatsızlığın ve sürekli ağrıların ortaya çıktığını vurguladı. Sağlığın sadece hastalık ve sakatlık olmadığını belirten Çatak, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olması gerektiğini ifade etti. Yaş ilerledikçe kas gücünün azaldığını, kemiklerin kırılmaya yatkın hale geldiğini belirten Çatak, duruş bozukluklarının ve denge sorunlarının arttığını, ayrıca kronik hastalıkların sıklığının da arttığını belirtti. Yapılan araştırmaların fiziksel aktivite ile sağlık arasında güçlü bir ilişki olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Çatak, yaşlılık döneminde fonksiyonlarda azalma olduğu için düzenli fiziksel aktivite ve egzersizin sağlıklı yaşlanmanın temelini oluşturduğunu vurguladı.

fizyoterapi.jpg

HAFTADA EN AZ 3 GÜN EGZERSİZ YAPILMALI

Çatak, egzersiz yapmanın önemini detaylı bir şekilde açıkladı. Egzersiz yapmanın kas kuvvetini ve esnekliğini artırdığını, fiziksel olarak formda ve kuvvetli olmayı sağladığını belirten Çatak, egzersizlerin kemik kaybını azaltarak kemik mineral miktarını artırdığını ifade etti. Egzersiz hareketlerinin dengenin artmasına ve yaşlılıkla birlikte artan düşme riskinin azalmasına olanak sağladığını vurgulayan Çatak, kronik hastalıkların, özellikle tansiyon ve şeker gibi, üstesinden gelmenin en önemli yolunun egzersiz yapmaktan geçtiğini belirtti. Özellikle hareket kabiliyeti azalmış bireylerin dengelerini artırmak ve düşmelerden korunmak için haftada en az 3 gün egzersiz veya fiziksel aktivite yapmaları gerektiğini önerdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.