Zafertepe Mahallesi Çankaya Evi istiyor

Zafertepe Mahallesi'nin 34 yıllık muhtarı Nihat Aygül, mahallede emekli, memur ve öğrencilerin ağırlıkta yaşadığını belirterek, mahalleye Çankaya Evi’nin yapılmasını yetkililerden talep ediyor. Aygül, “Mahallemize Çankaya Evi gerekli. Öğrenciler ve ev hanımları Çankaya Evi’ne gider. Oradaki kurslardan faydalanır.” dedi.

Zafertepe Mahallesi Çankaya Evi istiyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

anadolugazete.com.tr olarak her hafta Ankara’nın bir mahallesine gidiyoruz. Bu hafta Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Zafertepe Mahallesi'ndeyiz…

Zafertepe Mahalle muhtarı 79 yaşındaki Nihat Aygül, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, mahallede bulunan tüm gecekonduların yıkıldığını söyledi.

whatsapp-image-2023-11-21-at-09-35-41.png

GECEKONDULAR TEMİZLENDİ

Ankara'da birçok mahallenin sorununun altyapı olduğunun ancak Zafertepe Mahallesi'nin altyapı sorununun olmadığını belirten Aygül, şöyle konuştu:

“İncesu Mahallesi’ne yakınız. Bu mahallerde en büyük sorun altyapı. İncesu Mahallesi’nde 30-40 yıllık binalar bulunuyor. Ancak Zafertepe Mahallesi’nde 10-15 yıllık binalar var. Binalar yeni yapıldı, sayılır. Ancak binaların kanalizasyonu patlayabiliyor. Bunun nedeni de eskiden bu mahalle de gecekondu çok vardı. Gecekonduların altyapısı yenilenmemiş olabilir. Sadece borular küçük. Altyapıda çok büyük bir problem yok. Borular dar. O yüzden patlıyor. Ayrıca mahallemizde artık gecekondu kalmadı. Tüm gecekondular yıkıldı, mahallemiz temizlendi.”

whatsapp-image-2023-11-21-at-09-35-41-1.png

Mahallenin 34 yıldır muhtarı olan Aygül, Zafertepe Mahallesi’nde bulunan binaların yeni yapıldığını ancak mahallenin altyapısının eski olduğunu belirtti.

Arkatopraklık Mahallesi’nin Mahmut Esat Bozkurt Caddesi’nde bulunan boş binaların yıkılmaya başlandığını ifade eden Aygül, belediye ekiplerinin işi yürüttüğünden bahsetti.

Mahallede emekli, memur, öğrencilerin ağırlıkta yaşadığını belirten Aygül, mahalleye Çankaya Evi’nin yapılmasını yetkililerden talep ediyor.

ÇANKAYA EVİ TALEBİ!

Muhtar Aygül, “Mahallemize Çankaya Evi gerekli. Öğrenciler ve ev hanımları Çankaya Evi’ne gider. Oradaki kurslardan faydalanır.” dedi.

whatsapp-image-2023-11-21-at-09-35-41-2.png

ÇANKAYA’NIN GÖBEĞİNDE ULAŞIM SORUNU

Ayrıca Aygül, mahallenin çok merkezi bir konumda olduğunu ancak ulaşım sorunu olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Mahalleden dolmuş, EGO otobüsü geçmiyor. Biz yetkililere bu durumu bildirdik. Ancak dolmuş şoförleri ve EGO, özel halk otobüs şoförleri yeteri kadar yolcu alamadıklarını söylüyor. Ancak çok merkezdeyiz… Kesinle dolmuşun mahalleden geçmesi gerekiyor.”

whatsapp-image-2023-11-21-at-09-35-40-001.png

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU!

Ankara’nın birçok ilçesinde başıboş gezen sokak hayvanlarının bulunduğunu belirten Aygül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu sorun bir tek bizim sorunumuz değil. Ankara’nın birçok mahallesinde sokak hayvanı bulunuyor. Hayvanların da sağı solu belli olmuyor. Ama bu çözüme çare olacak bir şey bilmiyorum. Benim mahallemde sokak köpekleri var. Hem de sürekli ürüyorlar. Mahallemizde çok sayıda hayvan sever de var. Hayvanları besliyorlar. Bizim hayvan severlerden tek ricamız evde pişirdikleri yemekleri kaldırıma, ağaç diplerine dökmesinler. Köpek maması versinler.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.