Enver Baltaş

Enver Baltaş

Arıcıyı dinle arıya kulak ver

Arıcıyı dinle arıya kulak ver

Bu gün arı ürünlerinden BALI 'ı anlatacağım. 1 kilo bal üretebilmek için takriben 2650 işçi arı 150 bin km yol gidecek, 9.600.000 (dokuz milyon altıyüz bin çiçeklere konacak, özünü alacak, çiçekleri başka çiçeklere taşıyacak çiçeklerin aşılanma döllenmesi görevini yapacak).

Midesine aldığı çiçek özsuyunu kovana taşıyacak daha önceden hazırlamış olduğu altıgen bal depolama yerlerine boşaltacak, işi bitti mi hayır, taşıdığı nektarı 100/70 kısmı sudan oluşur, arındırmak için binlerce arı ağızlarına alıp başka gözlere defalarca boşaltacaklar sabahlara kadar kanat çırparak nektarin içindeki su oranını100/15’lere indirecekler ki bal oluşsun.

Şimdi söyleyin haysiyetiyle bal üretilen balın geçtiği merhaleler böyle, iken mısır şurubundan bal yapıp 5’i 100+2 adet hediye diyen ahlaksızlardan ürün almak ne kadar ahlaki? Bu arıya ve arıcıya ihanet değil mi?

Birde kuraklık vurdu Allah Kullarını görendir. Gün güzellikler getirsin diyor Arıcı Muammer. Daha nasıl anlatsın bu işin doğrusunu? Bu bilgiler ışığında arıyı ve arıcıyı bir kez daha düşün kendi sağlığına arıya ve arıcıya ihanet etme kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi