Eiğitim-SEN'den MİT açıklaması

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 23 Nisan'ı bahane ederek çocuklara yönelik bir mektup ve resim yarışması düzenledi. Ancak bu etkinlik, çocukları ajanlık konusunda teşvik eden bir adım olarak görüldü ve tepkilere yol açtı.

Eiğitim-SEN'den MİT açıklaması
Yayınlanma:

MİT'in resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruda, 5-14 yaş aralığındaki çocukların "güvenlik", "istihbarat" ve "gizli ajan" kelimeleri etrafında resim yapmaları veya mektup yazmaları istendi. Seçilecek resim ve mektupların MİT'in resmi sitesinde yayımlanacağı belirtildi.

Ancak Eğitim Sen, bu etkinliğin çocuk gerçekliğine ve pedagojiye aykırı olduğunu belirterek derhal vazgeçilmesi gerektiğini savundu. Kurum, bu tür kavramların çocukların psikolojisine uygun olmadığını ve MİT'in bu tarz etkinlikler düzenlemesinin doğru olmadığını ifade etti. Ayrıca, MİT'in böyle bir etkinliği düzenlemeden önce Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin alıp almadığını sorguladı.

Etkinliğin, 23 Nisan ruhuna da aykırı olduğunu belirten Eğitim Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve MİT gibi kurumların çocuklar üzerindeki etkinliklerinin, kurumların asıl görev alanlarının dışına çıktığını ve çocukları olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Bu nedenle, MİT'in bu etkinliği derhal sonlandırması gerektiği ve ilgili içeriğin web sitesinden kaldırılması gerektiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.