Milyonlarca öğrenci ara tatilden önce son dersine girecek!

Bugün, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci, ikinci dönem ara tatili öncesinde son derslerine girecek.

Milyonlarca öğrenci ara tatilden önce son dersine girecek!
Yayınlanma:

MEB verilerine göre, Türkiye genelinde 74 bin okul ve 744 bin derslikte eğitim veren 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen, 2023-2024 eğitim öğretim yılını 11 Eylül 2023'te başlatmıştı. Bu yılın ilk ara tatili 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşirken, sömestir tatili 22 Ocak’ta başlamış ve 2 Şubat’ta sona ermişti. Bugün ise öğrenciler, ikinci dönem ara tatili öncesinde son kez sınıflarına adım atacak.

Öğrenciler, ara tatilin ardından 15 Nisan'da yeniden ders başı yapacaklar ve eğitim öğretim yılını 14 Haziran Cuma günü tamamlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 10 Nisan'da başlayacak olan bayram tatili öncesinde memurlar için idari izin uygulanacak. Kamu kurumu çalışanları, hafta sonu izinli olduklarından, bayram öncesinde 6-7 Nisan 2024 tarihlerinde tatil yapacaklar. Bu 1,5 günlük idari izin sonrasında çarşamba günü başlayacak olan bayram tatili, pazartesi ve salı günlerini de içerecek şekilde 9 güne çıkarılmış oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.