ABB’den kırsal kalkınmaya tam destek: Çiftçiye mazot, buğday ve lavanta tohumu desteği

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Başkentli üreticilere başta mazot olmak üzere, buğday ve lavanta tohumu desteği verildiğini söyledi.

ABB’den kırsal kalkınmaya tam destek: Çiftçiye mazot, buğday ve lavanta  tohumu desteği
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara Kent Konseyinde ‘Kırsala Farklı Bakış’ temalı toplantı düzenlendi. Toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Bozok Koop Başkanı Ayfer Ulusoy, Kırkyol Kırsalda Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tanfer Dinler ve çiftçiler katıldı.

whatsapp-image-2023-12-15-at-19-36-12-001.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, toplantıda yaptığı konuşmada, kırsal kalkınmanın tanımını; ‘kırsal alanın’ sürdürülebilir gelişme süreci olduğunu söyledi.

Tüzün, kırsal kalkınmanın sürdürülebilir olması için ekonomik, toplumsal ve çevresel- ekolojik gelişmenin olması gerektiğini kaydetti.

Sürdürülebilir gelişme için özellikle çevresel ve ekolojik alanlarda çalışmalar yapılması gerektiğinden söz eden Tüzün, şöyle konuştu:

“Ormansızlaşmanın önlenmesi, yeni orman alanlarının oluşturulması gerekiyor. Bunun yanı sıra çoraklanmanın önleyici türlerle (galeri ve bordür türü) ağaçlandırılmaya özendirilmesi, türlerin yok olmamasının önlenmesi ve toprağın- suyun korunması gerekiyor.”

ABB’DEN LAVANTA FİDESİ DESTEĞİ

Tüzün, ABB’nin Ankara’da kırsak kalkınmaya büyük destek verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak, 2020 yılında yüzde 50 hibe ile lavanta fidesi desteği verilmiştir. Ankara’da kıraç ve verimsiz alanların artırılması amaçlanmış olup, kırsal kalkınmasın sağlanması adına hem yağlık olarak hem de süs ve görselliği ile turistleri çeken destek projesini hayata geçirmiştir. Proje kapsamında pilot bölge seçilen Nallıhan’da 28 çiftçiye 350 dekar alanda toplamda 501 bin adet lavanta fidesi dağıtımı gerçekleştirilmiştir.”

whatsapp-image-2023-12-15-at-19-36-11-1-001.png

Başkentli çiftçilere buğday tohumu desteği verildiğinden söz eden Tüzün, “Ankara ili sınırları içerisinde üreticilerimizi desteklemek ve üretimi artırmak amacıyla buğday tohumu desteği yapılmıştır.” dedi.

BAŞKENTLİ ÇİFTÇİLERE MAZOT DESTEĞİ

Ahmet Mekin Tüzün, üreticilere mazot desteği verildiğini de ifade ederek, “ Ankara ili sınırları içerisinde bulunan ilçelerimizde, artan mazot fiyatları karşısında girdi maliyetlerini azaltmak için Çiftçi Kayır Belgesi ve traktör ruhsatı olan çiftçilerimize mazot desteği sağlanmıştır” diye belirtti.

whatsapp-image-2023-12-15-at-19-36-08-001.png

Tüzün, ayrıca üreticilere selektör makinesi desteğinin verildiğini de sözlerine ekledi.

DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERE SIVI GÜBRE DESTEĞİ

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesine sıvı gübre desteği verildiğini belirten Tüzün, “Depremlerden etkilenen çiftçilere ücretsiz olarak 19 bin 86 çiftçimize 400 bin litre sıvı gübre desteği sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.