SPK'dan yeni halka arz onayı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın pay başına 135 liradan ilk halka arzını onayladı.

SPK'dan yeni halka arz onayı
Yayınlanma:

SPK'nın duyurusuna göre, kurul Garanti BBVA'nın 6 milyar dolar, Fibabanka'nın 250 milyon dolar ve Aktif Yatırım Bankası'nın 50 milyon avro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı.

Ayrıca, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın pay başına 135 liradan gerçekleştireceği ilk halka arzına yeşil ışık yakan SPK, Oragon Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Global-İst Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Trive Portföy Yönetimi AŞ Kıymetli Madenler Şemsiye Fonu'nun kuruluşuna izin verdi.

Ayrıca, FT Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylandığı belirtildi.

Suç duyurularıyla ilgili olarak, SPK, izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunan "lamdabrokers" uzantılı internet sitelerinin içerik sağlayıcıları ile ilgili suç duyurularının yapılmasına karar verdi.

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret'in 30 Eylül 2023 tarihli 9 aylık bilançosunda gerekli düzeltmelerin yapılması gerektiği ve Türkiye Muhasebe Standartları'na uygun olarak tekrar Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirimde bulunması talep edildi.

Son olarak, Türkiye'deki yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 29 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.