12 Nisan 2024’te neler yaşandı? 12 Nisan’da yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

12 Nisan 2024’te neler yaşandı? 12 Nisan’da yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN:YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İran'ın, Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını hedef alan İsrail'e karşı misilleme planları yapma hazırlığında olduğu bildiriliyor. ABD medyasından Wall Street Journal (WSJ) ve Bloomberg'in istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, İran'ın bu misilleme eylemini yarın akşama kadar gerçekleştirmesi bekleniyor. Almanya ve Avusturya vatandaşlarını İran’dan geri çağırdı.

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail'in devam eden saldırılarında 3 gazeteciyi kasıtlı olarak hedef aldığını açıkladı. İsrail tarafından TRT çalışanlarına da saldırı düzenlendi.

Türkiye’den gelişmeler

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen bir teleferik kazasında bir kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi. Olayla ilgili arama kurtarma çalışmaları sürerken şu ana kadar 49 kişi kurtarıldı 184 kişinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Bankaların aldığı yeni bir karara göre, ATM'lerden artık 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek.

Türk Hava Yolları'na ait olan Varşova-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçak, Bükreş’te acil iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la yaptığı telefon görüşmesinde "İsrail'in zulmün bedelini ödeyeceğini, BMGK kararı dahil ateşkes için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini" kaydetti.

Şehit Aybüke Yalçın Petrol Üretim Sahası'nda, çalışmalar 7/24 sürüyor. Bölgedeki petrol kuyusu sayısı, yıl sonuna kadar 95'e yükseltilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında yapılan itirazları değerlendirme sürecinde ret kararı verdi.

Diyarbakır-Batman karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3'ü çocuk 13 kişi yaralandı.

Ankara'da görevli Uzman Jandarma Çavuş Sebahattin Güneş, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Şehit Güneş, memleketi Malatya’da toprağa verildi.

Ramazan Bayramı tatili, 1 Nisan'dan itibaren Yunanistan'a bağlı 10 adada kapıda vize uygulamasının başlatılmasıyla denk gelince, Türk vatandaşları Ege Denizi'ndeki Yunan adalarına büyük ilgi gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantıları 15 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş'ta bir AVM'de Starbucks’a silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 19.43’te 3 büyüklüğünde deprem oldu. Malatya-Battalgazi’de saat 13.47'de 3.4 büyüklüğünde, Pütürge’de de sabah saatlerinde 4.1 büyüklüğünde sarsıntı yaşanmıştı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, AŞTİ, Ankaray Bağlantı Tüneli Teknolojik Dönüşüm ve Restorasyon Projesinin tamamlandığını duyurdu.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşlar Ankara'nın birçok noktasında doğa ile iç içe olmayı seçti.

Ankara’da AŞTİ ve Akıncılar gişesinde bayram dönüşü yoğunluğu yaşanmaya başlandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de yaşanan tartışmalar sonrasında önemli bir adım atarak yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasını başlatıyor. Yardımcı VAR hakem uygulaması ilk olarak Ankaragücü-Gaziantep FK maçında yapılacak.

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'in 34. hafta müsabakasında deplasmanda Yunan temsilcisi Olympiacos'a konuk oldu. Fenerbahçe maçı uzatmalarda 84-81 kaybetti ve normal sezonu 6. sırada tamamlayarak Final-Four’da Monaco’nun rakibi oldu. Anadolu Efes ise normal sezonu 9. sırada tamamlayarak play-in turnuvasına katılma hakkı elde etti. İlk rakibi Virtus Bologna ile karşılaşacak olan Anadolu Efes, bu mücadeleyi kazanması halinde Real Madrid'in rakibi olacak.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasının açılış maçında Trabzonspor ile EMS Yapı Sivasspor, Papara Park’ta karşılaştı. Sivasspor maçı 52’de Mening’in tek golüyle kazandı.

Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi play-off 3-4.'lük serisi iki maçında da, Türk Hava Yolları'nı 3-0 yenerek seriyi 2-0 kazanan ve bu sezonu üçüncü sırada tamamlayan Vakıfbank, takımın kaptanı ve efsanelerinden Gabi ile de vedalaştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.