15 Nisan 2024’te neler yaşandı? 15 Nisan’da yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

15 Nisan 2024’te neler yaşandı? 15 Nisan’da yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda ölenlerin sayısı 33 bin 797'ye yükseldi, yaralıların sayısı ise 76 bin 465'e çıktı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in muhtemel bir saldırısına anında karşılık vereceklerini ifade etti. Devlet televizyonundaki bir programa katılan Bakıri, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısının bir "stratejik hata" olduğunu belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin bir açıklama yaparak, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Asos bölgelerinde düzenlenen hava harekatlarında toplam 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberindeki partililerle birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi seçim sonuçlarıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle itirazda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Şubat ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, işsizlik oranı bir önceki aya göre azalarak yüzde 8,7 seviyesine geriledi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, 2024 yılının ilk üç ayında yaptıkları operasyonlarla 8 milyar TL değerinde kaçakçılığı önledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yarından itibaren yurt genelinde sıcaklıkların artacağını ve bazı illerde 30 derecenin üzerine çıkacağını duyurdu.

Malatya-Elazığ karayolunda meydana gelen otobüs kazasında 15 kişi yaralandı.

Saffet Sancaklı, yerel seçimler öncesinde AK Parti'ye yaptığı eleştiriler nedeniyle partiden istifası istenmiş ve istifa etmişti. Sancaklı, Devlet Bahçeli’nin davetiyle partiye geri döndü.

İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız olarak TBMM'de yer alan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, katıldığı TV programında Akşener'in ailesi ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Bağımsız Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti'yi arka planda yöneten isimleri açıkladı.

CHP'de Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçilen Burcu Köksal'dan boşalan TBMM grup başkanvekilliği için 18 Nisan'da seçim yapılacak.

Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisindeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına CHP'den tepki geldi. Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır , "Yargıçlara şunu söylüyorum, dosyayı okuyun, delillere bakın. Eğer ki belediye başkanımın sorumluluğu varsa, biz zaten burada olmayız." dedi.

MHP'nin Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Başkanlık Divanı belirlendi. 4 isim değişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bayram tatili süresince Türkiye'nin zengin tarih ve kültür birikimini keşfetmek isteyen 1 milyon 784 bin 233 kişinin Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini ziyaret ettiğini duyurdu.

Meta'nın metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'in Türkiye'de geçici olarak kapatılacağı duyuruldu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın 'ilk icraatım olacak' dediği Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi projesi ABB meclisinden oybirliği ile geçti.

31 Mart seçimlerinde CHP'nin zafer elde ettiği Mamak'ta Başkan Veli Gündüz Şahin başkanlığında meclis ikinci kez toplandı. Mamak’ta Ertan Işık ve Erdoğan Doğan Belediye Başkan Yardımcısı olarak belirlendi.

Etimesgut ilçesi Güzelkent Mahallesi'nde, boşanma aşamasındaki K.C. adlı şahıs ile eşi Y.K.C. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek şiddete dönüştü ve K.C. adlı zanlı, eşi Y.K.C.'ye silahla ateş etti. Kadın, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı yaralar sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Ankara Çubuk'ta bir otomobil takla attı. Kazada 2 kişi hafif yaralı olarak kurtuldu.

Etimesgut Belediye Başkanı Belediye Erdal Beşikçioğlu başkanlığında Etimesgut Belediye Meclisi toplandı. Beşikçioğlu, meclisi topladıktan sonra Etimesgut'ta grubu bulunan partileri ziyaret etti.

Gölbaşı Belediye Meclisi Başkanvekili Hürriyet Ergezer, belediyenin toplam borcunu 1 milyar 60 milyon 235 bin 863,66 TL olarak açıkladı.

Spor dünyasından gelişmeler

Galatasaray, Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar ikinci yarıdaki oyunuyla sahadan 4-0 üstün ayrıldı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 27. hafta mücadelesinde Türk Telekom, ligin en formda takımlarından Fenerbahçe Beko ile karşılaştı. Türk Telekom rakibin 95-91 yenerek 3 maç sonra galip geldi ve Play-off umudunu sürdürdü.

Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi play-off final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı Dynavit, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe maçı 3-0 kazandı ve final turunda durumu 2-1 yaptı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.