AFAD, teleferik kazası ile ilgili güncel verileri paylaştı

Antalya'nın Tünektepe bölgesinde meydana gelen teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların kurtarılma çalışmaları devam ederken, Antalya AFAD İl Müdürü Necmi Erçin tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tahliye çalışmalarımız 62 araç ve 225 personelle devam ediyor" denildi.

AFAD, teleferik kazası ile ilgili güncel verileri paylaştı
Yayınlanma:

Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde yaşanan kazanın detaylarına ilişkin açıklamada, 1 vagonun düştüğü ve 25 vagonun havada asılı kaldığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis, jandarma, AFAD ve UMKE ekibi sevk edilmişti. Kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.

AFAD İl Müdürü Erçin, yaptığı açıklamada, mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurtarma ekiplerinin yoğun çaba sarfettiğini belirten Erçin, 74 kişinin tahliye edildiğini ve 102 kişinin tahliye çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Kurtarma çalışmalarının koordinasyonunun Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapıldığını belirtti.

Erçin, kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin sayısını da paylaşarak, AFAD, Antalya İtfaiyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve STK'lara ait ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, çevre illerden de AFAD ekiplerinin destek için yola çıktığını açıkladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.