Ankaragücü bir puanı kaptı

MKE Ankaragücü deplasmanda Akhisarspor’un konuğu oldu. İkinci yarıyı 40 dakika boyunca 10 kişi oynamak zorunda sarı lacivertliler rakibi ile 0-0 berabere kalarak haftayı çok önemli bir puanla kapattı.

Ankaragücü bir puanı kaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig'in 22. haftasında ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadelesinde MKE Ankaragücü deplasmanda Akhisarspor’un konuğu oldu. İkinci yarıyı 40 dakika boyunca 10 kişi oynamak zorunda sarı lacivertliler rakibi ile 0-0 berabere kalarak haftayı çok önemli bir puanla kapattı.

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftasında 18 puanla ligin dibine demir atan Akhisarspor ile 24 puanla ligin 15. sırada yer alan MKE Ankaragücü arasında oynanan mücadele nefes kesti. İki takımında büyük bir mücadele ortaya koyduğu maçın ilk yarısından gol sesi çıkmadı. Ev sahibi Akhisarspor daha etkili olduğu bu devrede yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, konuk Ankaragücü orta sahayı kalabalık tutup ani hücumlarla gol arayarak rakibine direnmeye çalıştı. Karşılıklı atakların sonuç vermediği devre 0-0 sona erdi.

ANKARAGÜCÜ 10 KİŞİ

İkinci yarıya ev sahibi Akhisarspor daha iyi başladı. Atak oyununu Ankaragücü ceza sahasına yıkan yeşil siyahlılar buna karşın kalesinde ani ataklar sonucunda tehlikeli anlar yaşadı. Maçın 51. dakikasında MKE Ankaragücü'nde Brice Dja Djedje gereksiz biz bir pozisyonda gördüğü ikinci sarı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı. İlhan Parlak ile bir gol bulan Ankaragücü’nün golü VAR Sistemi sonrası maçın hakemi Halis Özkahya tarafından iptal edildi. İki takım girdikleri pozisyonları değerlendiremeyince maç başladığı gibi 0-0 bitti.

HAFTAYA RAKİP ERZURUM

Bu sonucun ardından ev sahibi Akhisarspor puanını 18'e çıkarmasına karşın averajla son sırada yer alırken, puanını 24'e yükselten MKE Ankaragücü ise 14. sıraya çıktı. Sarı lacivertli ekip haftaya ligde kalma mücadelesi veren Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşı karşıya gelecek. Akhisarspor ise deplasmanda son şampiyon Galatasaray karşısında zorlu bir mücadeleye çıkacak.

EV SAHİBİ ETKİLİYDİ

Maça iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. Maçın ilerleyen dakikaları ile birlikte ev sahibi Akhisarspor daha baskılı bir futbol ortaya koyarken girdiği pozisyonları cömertçe harcadı. Buna karşın konuk Ankaragücü daha çok orta sahayı kalabalık tutup bulacağı ani kontra ataklarla gol pozisyonları yakaladı. Daha çok pozisyon bulan daha etkili oynayan yeşil siyahlılar Ankaragücü kalecisi Altay Bayındır’ı geçemedi. Altay doksan dakika boyunca rakip hücumlara tek başına direnip ortaya müthiş bir performans koyarak takımına bir puanı getirdi.

İLK YARIDA GOL YOK

İki takımın puan mücadelesinin ilk yarısından gol sesi çıkmadı. Karşılıklı ataklarla başlayan mücadelenin ilk yarısında ev sahibi Akhisar daha baskılı bir oyun ortaya koyarken bu devre Akhisar forvetleri ile Ankaragücü kalecisi Altay arasında geçti. Maçın 14. dakikada Cikalleshi’nin pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Josue’nin kaleye gönderdiği sert şutta, iyi yer tutan kaleci Altay iki hamlede topa sahip oldu. Maçın 42. dakikasında sağ kanattan Akhisarspor’un serbest vuruşunda Josue’nin pasıyla ceza sahası içerisi sağ çaprazda topla buluşan Serginho’nun dar açıdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. Bu ataktan sonra ciddi bir pozisyon olmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

ANKARAGÜCÜ 10 KİŞİ

İkinci yarıda neredeyse ilk yarının kopyası gibiydi. Akhisarspor bastırdı, Ankaragücü savunmada kalıp kontra ataklarla gol aradı. Maçın 51. dakikasında Ankaragücü 10 kişi kaldı. Bu dakikada Djedje’nin rakip yarı alanda Josue’ye yaptığı faul sonrası hakemi Halis Özkahya tarafından ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart ile cezalandırılarak oyun dışına gönderildi.

GOL VAR’A TAKILDI

İkinci yarının en ciddi atağından maçın 90. dakikasında sol kanattan Aykut'un ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan İlhan, rakibinden sıyrıldıktan sonra meşin yuvarlağı kaleci Fatih'in yanından filelerle buluşturdu. Akhisarspor takımının itirazı üzerine VAR incelemesine giden hakem Halis Özkahya, İlhan'ın topa elle müdahalede bulunduğunu gerekçe göstererek golü iptal etti. 90+1. dakikada Akhisarsporlu futbolcular penaltı bekledi. VAR incelemesine giden hakem Halis Özkahya, oyunu devam ettirdi. Maçın son saniyelerinde ev sahibinin atakları sonucu değiştirmeyince mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.