Bakan Yerlikaya duyurdu: 12 ilde eş zamanlı operasyon! 3 çete çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın, Kastamonu ve Balıkesir başta olmak üzere toplam 12 ilde eş zamanlı operasyonun düzenlendiğini, 3 çetenin de çökertildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 12 ilde eş zamanlı operasyon! 3 çete çökertildi!
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Aydın, Kastamonu ve Balıkesir başta olmak üzere toplam 12 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı "KAFES-45" isimli eş zamanlı operasyonların başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

63 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

Bu operasyonlar neticesinde, üç ayrı organize suç ağı ortadan kaldırıldı ve bu çerçevede 63 kişi gözaltına alındı.

Yerlikaya'nın paylaşımında belirttiğine göre; Aydın'da Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı, Kastamonu'da Ömer Çınar, Balıkesir'de ise Salih Babayiğit liderliğindeki suç örgütleri dağıtıldı. Bu operasyonlar esnasında suç örgütlerinin liderleri de dahil olmak üzere toplamda 63 zanlı yakalandı. Bakan Yerlikaya, mesajında halkın huzurunu bozan ve kibirle suç işleyen organize suç gruplarına karşı mücadelenin kesintisiz süreceğini vurguladı.

Operasyonların detaylarına dair Yerlikaya'nın verdiği bilgiler şu şekildedir: Aydın merkezli ve çevre illerde gerçekleştirilen operasyonlar, Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından beş ay süren bir takip sonucu gerçekleşti. Bu operasyonlarda, araç satış işlemlerinde hile yaparak vatandaşları mağdur eden ve 'nitelikli dolandırıcılık' faaliyetleri yürüten 35 şüpheli yakalandı. Bu şahısların hesaplarında 46 milyon TL'lik hareketlilik belirlendi.

21 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI!

Kastamonu ve çevre illerde düzenlenen operasyonlar ise dört ay süren bir takibin ardından yapıldı ve bu süreçte kredi kartı dolandırıcılığı yapan 21 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan analizlerde, bu örgütün 980 milyon TL'lik işlem hacmi ve 105 milyon TL'lik haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Balıkesir ve yakın ilçelerinde yürütülen operasyonlar sonucunda, zor durumdaki kişilere yüksek faizle borç verip tehdit ve şiddet yoluyla baskı uygulayan bir örgüt çökertildi. Bu operasyonda 7 şüpheli yakalanırken, örgütün 45 milyon TL haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen malzemeler arasında 132 kredi kartı, 12 POS cihazı, çok sayıda araç satış sözleşmesi, çek ve senetler, silahlar, çekler ve diğer birçok değerli malzeme ve doküman bulunmaktadır.

Bakan Yerlikaya, bu başarılı operasyonlarla ilgili olarak aziz milletin huzuru için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.