Bayram tatiline çıkacak olanlar dikkat: Bu önlemleri almayı unutmayın...

9 günlük bayram tatili cuma gününden itibaren kamu çalışanları için başladı. Bu uzun süre zarfında memleketine yada tatile gidecek olan vatandaşlar için ev güvenliği büyük bir önem taşıyor. İşte tatile çıkılmadan önce alınması gereken önlemler...

Bayram tatiline çıkacak olanlar dikkat: Bu önlemleri almayı unutmayın...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Bu bayram tatilinde de, tatili farklı şehirlerde geçirmek isteyen birçok kişinin aklı evinde kalıyor. Evini uzun süreliğine terk eden vatandaşlar hırsızlık vakalarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Aynı zamanda unutulan bazı önlemler de evde istenmeyen durumların yaşanmasına sebep olabiliyor.

HIRSIZLARA DAVETİYE ÇIKARMAYIN!

Tatilde hırsızlık vakalarını engellemek için perdeleri tamamen kapatmamak gerekiyor. Bu durum evin boş olduğunu gösteriyor ve hırsızlık vakalarına davetiye çıkarıyor. Aynı zamanda evden çıkmadan önce tüm camların ve kapıların kilitli olduğuna emin olmak gerekiyor. Alarm sistemi kurulu evlerde de mutlaka alarmı açık tutmak gerekiyor.

Günümüzde sosyal medyada konum belirtmek de popüler hale geldi. Ancak bu da hırsızların sizi takip ederek işlerini kolaylaştırmasını sağlıyor. Bu sebeple lokasyon bilgisi vermekten kaçınmak gerekiyor.

BİRKAÇ BASİT ÖNLEM HAYAT KURTARIR

Hırsızlık haricinde su baskını, elektrik kaçağı ve doğalgaz ile ilgili de kazaların yaşanmaması için çok dikkatli olmak gerekiyor. Herhangi bir su kaçağı riskine karşı vanaları kapatmak, elektrik kaçağı içinse sigortayı kapatmak, doğalgaz kaçağı tehlikesi için de fişini çekmek alınabilecek bir kaç basit önlemlerden.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.