“Çember-12” operasyonlarında 3 bin 237 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde son 4 gündür devam eden “Aranan Şahıslara Yönelik” düzenlenen “Çember-12” operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 237 firarinin yakalandığını açıkladı.

“Çember-12” operasyonlarında 3 bin 237 firari yakalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gün boyunca 81 ilde gerçekleştirilen "Aranan Şahıslara Yönelik" operasyonlar kapsamında 3 bin 237 firarinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Ülkemizin her köşesinde kaçakların dolaşmasına izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu bozmalarına asla müsaade etmedik ve etmeyeceğiz" dedi ve operasyonla ilgili şu detayları paylaştı:

3 BİN 237 KİŞİ YAKALANDI

"Yakalanan firarilerin arandığı süre: 0-5 yıl arasında 3 bin 200 kişi, 5-10 yıl arasında 26 kişi, 10 yıldan fazla süredir aranan 11 kişi "Çember-12" operasyonlarıyla ele geçirildi.

Firarilerin işledikleri suçlar: Hırsızlık suçundan 577 kişi, dolandırıcılık suçundan 292 kişi, yağma suçundan 108 kişi, adam öldürme suçundan 47 kişi, cinsel suçlardan 66 kişi, uyuşturucu suçlarından 558 kişi, terör suçundan 33 kişi, kaçakçılık ve organize suçlardan ise 307 kişi olmak üzere, "Çember-12" operasyonlarında toplam 3 bin 237 kişi yakalandı.

Operasyonlar, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlıklarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yakalanan kişiler, yol kontrolü sırasında, ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda ve kimlik kontrollerinde ele geçirilerek adalete teslim edildi.

Operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, sahil güvenlik personeli ve operasyonlara katılan polisler ve jandarmalar için tebriklerimi iletiyorum. Allah yaptığınız çalışmalarda size yardımcı olsun, milletimizin duaları sizinle olsun."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.