Cizre il olacak mı? Yeni il olacak ilçeler arasında Cizre var mı? Cizre Nüfusu? Şırnak'tan ayrılacak mı?

Cizre il olacak mı? Cizre nüfusu 2023 ? Cizre o ilçeler içinde var mı? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘100 il, bin ilçe’ önerisi sonrası ilçelerde büyük heyecan yaşanıyor. Şırnak'ın Cizre ilçesinde büyük bir heyecan var. Detaylar haberimizde…

Cizre il olacak mı? Yeni il olacak ilçeler arasında Cizre var mı? Cizre Nüfusu? Şırnak'tan ayrılacak mı?
Yayınlanma:

Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe olması gerektiğini söyleyen Bahçeli'nin açıklamasının ardından hangi ilçelerin il olacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralandı.

İl olacak ilçeler arasında Şırnak'ın Cizre ilçesi de yer alıyor.

CİZRE İL OLACAK MI?

Yapılan açıklamaların ardından il olmaya aday gösterilen ilçelerin içinde Cizre de yer almakta. 2022 yılı verilerine göre 159.754 nüfusa sahip olan Cizre, kültürel olarak birçok tarihi zenginliğe sahip. Kırmızı Medrese ve Ahmed El-Cezeri Türbesi, Cizre Ulu Cami ve Kapı Tokmağı, Cizre Müzesi, Nuh Türbesi, Mir Abdal (Abdaliye) Medresesi ve Mem û Zîn Türbesi gibi tarihi eserlerle il olma kriterlerini sağlayan ilçeler arasında yer alıyor. Halk arasında da Cizre'nin il olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.