Cumhuriyet Halk Partisi, 28 Şubat davasında hüküm giyen emekli generaller için af talebinde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Yankı Bağcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Şubat davası kapsamında mahkum edilen emekli general grubu için af yetkisini kullanmasını talep etti. CHP'nin af talebinin gerekçesi olarak da 'sağlık sorunları' gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 28 Şubat davasında hüküm giyen emekli generaller için af talebinde bulundu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gökçen ve Bağcıoğlu, emekli isimlerden Orgeneral Fevzi Türkeri, Korgeneral Yıldırım Türker, Tümgeneral Erol Özkasnak ve Cevat Temel Özkaynak'ı Ankara’daki Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde ziyaret etti.

Bağcıoğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 28 Şubat davası kapsamında mahkum edilen emekli generallerin uzun yıllar boyunca terör örgütleriyle mücadele ettiğini ifade etti.

CHP'li Bağcıoğlu, emekli generallerin cezaevindeki sağlık koşullarının uygun olmadığını belirterek, "FETÖ üyesi hakimler, savcılar ve Genelkurmay'daki bağlantılarının yönlendirdiği haksız bir dava sonucunda bu duruma düşmeleri, mahkum olmaları en fazla rahatsızlık veren konu." diye konuştu.

Bağcıoğlu, Nisan 2023'te hazırlanan bir adli tıp raporunun hala Cumhurbaşkanı'nın onayını beklediğini hatırlatarak, "Sağlık sorunları yaşayan ve diğer örgütlere üye olmayan, hak ettikleri cezayı almış mahkumların serbest bırakıldığı bir ortamda, emekli askerlerimize bu tür muameleler uygun değil. Cumhurbaşkanı'nın bu raporu acilen değerlendirmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Gökçen ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı üzerine cezaevine ziyarette bulunduklarını belirterek, 28 Şubat davasında yazılan iddianamenin FETÖ üyesi bir savcı tarafından hazırlandığını ve bazı kanıtların sonradan üretildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kocama, sürekli hastalık, sakatlık' gibi sebeplerle hükümlüleri cezaevinden çıkarma yetkisi mevcut. 3 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hükümlüye af kararı vermiş ve karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Gökçe Gökçen ayrıca Can Atalay’ın serbest bırakılması gerektiğini, Hatay’dan birçok kişinin oyuyla seçilmiş olan Can Atalay’ın tutuklu olmasının Anayasa’ya darbe olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.