Dron fabrikası vaadiyle dolandırıcılık yapan çift İzmir'e getirildi

Adana'da yasa dışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığında oldukları iddia edilen bir holding sahibi ve eşi, nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla gözaltına alındıktan sonra İzmir'e gönderildi.

Dron fabrikası vaadiyle dolandırıcılık yapan çift İzmir'e getirildi
Yayınlanma:

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, borsa ve kripto para piyasasında birçok kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla aranan zanlılara yönelik operasyon başlattı.

Bu operasyon kapsamında, yurt dışına kaçma hazırlığı içinde oldukları belirtilen holding sahibi S.O. ve eşi S.O., Adana'da saklandıkları bir adreste yakalandı ve İzmir'e getirildi. Ayrıca, çiftle birlikte Adana ve Mersin'de gözaltına alınan 2 kişi de sağlık kontrolleri için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Bu olayla ilgili 27 kişi gözaltına alınırken, halen aranan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Geçtiğimiz günlerde, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir holdingin sahibi olan S.O., eşi S.O. ve diğer çalışanları dahil olmak üzere toplam 30 zanlıyı 23 milyon lira dolandırıcılık suçlamasıyla arıyordu.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aramalarını Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki holding binasında ve Harmandalı Mahallesi'nde bulunan danışmanlık şirketi ile bir inşaat şirketinde gerçekleştirdi. Ancak holding binasının boş olduğu ve kiralık ilanının asıldığı tespit edildi.

Zanlılar, iddiaya göre borsa ve kripto piyasalarında yatırım yapma ve dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle yaklaşık 2,500 kişiden 2,5 milyar lira toplamışlardı. Operasyon kapsamında 26 şüpheli gözaltına alınmış, 4 şüphelinin ise aranması sürdürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.