İçişler Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Sibergöz-29 operasyonunda 13 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'SİBERGÖZ-29' operasyonları kapsamında 13 kişinin yakalandığını açıkladı.

İçişler Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Sibergöz-29 operasyonunda 13 kişi yakalandı
Yayınlanma:

İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirilen 'SİBERGÖZ-29' operasyonlarına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan duyuru, ülke genelindeki vatandaşların kişisel verilerinin güvenliğine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Bakan Yerlikaya, vatandaşların adres, tapu, eğitim gibi hassas bilgilerinin sosyal medya platformlarında satışa sunulmasıyla ilgili olarak "Nitelikli Dolandırıcılara" karşı başlatılan operasyonlarda 13 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, İstanbul merkezli Ankara, Mardin, İzmir, Sinop, Tokat, Hatay, Antalya, Diyarbakır ve Adana'da gerçekleştirildi. İlgili şube müdürlüklerinin titiz çalışmaları sonucunda, araştırma raporlarının incelenmesi neticesinde, 13 şüpheli kişinin vatandaşlara ait iletişim, adres, tapu ve eğitim bilgilerini illegal yollarla ele geçirerek, sosyal medya platformlarında ticari amaçlarla sattığı tespit edildi.

Operasyonlar kapsamında, çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Bu başarılı operasyonlarla birlikte, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların izleri takip edilerek, halkın güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım atılmış oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün siber suçlarla mücadele konusundaki kararlılığı ve etkin çalışmalarıyla, vatandaşların kişisel verilerinin korunması ve siber suçlarla mücadelede önemli bir ilerleme sağlanmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.