İkinci el araba alıp satanlar dikkat!

Noterler, otomobil alım-satım işlemlerinde ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemine tanıklık ediyor. Bu yöntemde, vatandaşlar başkalarına ait IBAN üzerinden para alışverişi yapmaya zorlanıyor ve bu durum hem araç alırken hem de satarken dolandırıcıların hedefi olmalarına neden oluyor.

İkinci el araba alıp satanlar dikkat!
Yayınlanma:

'IBAN' tuzağıyla araba alım satımlarında birçok vatandaş mağdur olurken, sektör temsilcileri konuyla ilgili uyarılarda bulundu. İkinci el otomobil satışlarındaki durgunluk, dolandırıcıları harekete geçiriyor ve noterler üzerinden gerçekleşen bu sahtekarlık yöntemi dikkat çekiyor.

DOLANDIRICILAR SATICI ROLÜNE GİRİYOR

Araç Satış Temsilcisi Sercan Oktay da araç satışlarında dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulundu. Oktay, noter satışında aracı devralan kişi ile ödeme yapan kişinin farklı olabileceğini ve vatandaşların bu detayı göz ardı ettiğini belirtti. Noter satışının tamamlanmasının ardından ödeme yapan kişinin şikayetlerine dikkat çeken Oktay, dolandırıcıların satıcı rolünde de bulunabileceğini ifade etti. Dolandırıcıların, vatandaşa hiç alakası olmayan bir kişinin hesap bilgilerini kullanarak parayı alıp ortadan kaybolduğunu açıkladı. Oktay, uzmanların araç satışlarında taraflar arasında bütün bilgilerin kontrol edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, hesaplarına gelen paranın açıklamasının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bazen alınan paranın açıklamasında mağduriyet yaratabilecek bilgilerin bulunabileceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.