İşçi Filmleri Festivali başlıyor! İşte tarihler...

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), 1-11 Mayıs tarihleri arasında seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor.

İşçi Filmleri Festivali başlıyor! İşte tarihler...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Bu yıl 19. kez düzenlenecek olan festival, işçi sınıfının sesini ve hikayelerini sinemaya taşıyan 16 ülkeden 74 filmi seyircilere ücretsiz olarak sunacak. Festival, işçi sınıfının mücadelesini ve emeğin değerini kutlayan bir platform olarak ön plana çıkıyor.

Dünya genelinden toplam 353 film başvurusu arasından seçilen 46 yerli ve 28 yabancı filmin yanı sıra, festivalde ayrıca çeşitli paneller, söyleşiler ve etkinlikler de yer alacak. Festivalin amacı, işçi sınıfının sorunlarına dikkat çekmek ve bu sorunlar üzerine düşünmek için bir alan sağlamak.

Ankara'da Çağdaş Sanat Merkezi ve Mülkiyeliler Birliği'nin ev sahipliği yapacağı festival İstanbul'da da her iki yakada gösterimler yapacak. Avrupa yakasında Beyoğlu Sineması, Fransız Kültür Merkezi ve Aynalı Geçit gibi mekanlar festivalin önemli gösterim noktaları olacak. Anadolu yakasında ise Nazım Hikmet Kültür Merkezi, TAK Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Barış Manço Kültür Merkezi festivalin izleyicileriyle buluşacak.

DENEYİMLİ SİNEMACILAR BİR ARAYA GELECEK

Festival kapsamında, işçi sınıfının hikayelerini anlatan birçok önemli film gösterime sunulacak. Ken Loach'un 'Umudunu Kaybetme/The Old Oak' adlı filmi, festivalin İstanbul açılış filmi olarak seyirciyle buluşacak. Ayrıca Türkiye'de çokça tartışılan Nejla Demirci'nin yönetmenliğini yaptığı 'Kanun Hükmü' adlı film de festival kapsamında Türkiye galasını gerçekleştirecek.

Aki Kaurismäki'nin filmlerinden oluşan bir retrospektif de festival programında yer alacak. Ariel, Kibritçi Kız ve Cennetteki Gölge gibi yönetmenin unutulmaz eserleri seyircilerle buluşacak.

Festivalin yan etkinliklerinden biri de yapay zeka ve sinema ilişkisine odaklanan bir forum. Akademisyenler, yazarlar ve yönetmenlerin katılacağı bu forumda, yapay zekanın sinema alanındaki etkileri ve geleceği üzerine önemli tartışmalar yapılacak.

Ayrıca genç sinemaseverler için özel bir etkinlik düzenlenecek. "Film Makarası: Sinemacılarla Çay Saati" adlı etkinlikte gençler, deneyimli sinemacılarla bir araya gelerek sinema ve film yapımı üzerine sohbet edecekler.

İşçi Filmleri Festivali, İstanbul ve Ankara'daki etaplarının ardından 2024 yılı sonuna kadar Türkiye'nin farklı şehirlerinde devam edecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.