Kafes operasyonlarından 18 kişi daha yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Kafes operasyonlarından 18 kişi daha yakalandı
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-36” Operasyonlarında nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işleyen yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda örgüt elebaşının da dahil olduğu 7'si yabancı uyruklu toplam 18 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütünün yabancı uyruklu şahıslar aracılığıyla sahte sosyal medya hesapları kullanarak Türk vatandaşı erkeklerle iletişime geçip müstehcen görüntüler kaydederek tehdit ve şantaj yaptığını belirtti. Ayrıca, şüpheli kadınların evlilik vaadiyle para talep edip dolandırıcılık yaptığı ve yabancı uyruklu şahısları ülkeye getirip banka hesapları açarak büyük miktarda dolandırıcılık gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Operasyonlar neticesinde 2 otomobil, 33 cep telefonu, 27 sim kart, 47 farklı bankaya ait banka kartları, sahte çalışma belgeleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı evraklarıyla birlikte çok sayıda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek, suç örgütlerini adaletin önüne çıkarmak için operasyonların süreceğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.