Meteoroloji'den kritik uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yurdun Doğu kesimlerinde çığ tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı. İç Anadolu'da ise yağış beklentisine vurgu yapılan açıklamada vatandaşların bu tür hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları hatırlatıldı.

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu oldukça değişken ve yer yer zorlu koşullar içerecek şekilde seyredecek.

Ülkenin büyük bir bölümü parçalı ve çok bulutlu olacakken, özellikle Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sinop çevrelerinde yağış bekleniyor. Bu yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, ancak İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği öngörülüyor.

METEOROLOJİ'DEN ÇIĞ UYARISI!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Doğu kesimlerde çığ tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı. Sabah ve gece saatlerinde ise İç ve Doğu Anadolu kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Bu durum, görüş mesafesinde azalmalara yol açabilir, özellikle trafikte ilerlerken ekstra dikkat gerektirebilir. Ayrıca, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı da öngörülüyor. Buzlanma, yollarda kayma ve kazalara sebep olabilirken, don olayı da su sayaçları, borular ve tarım ürünleri üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir.

Olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması, gerekli tüm önlemlerin alınması önerilen açıklamada, özellikle yola çıkacakların hava durumu raporlarını yakından takip etmeleri, sis ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve gerekmedikçe zorlu hava koşullarında dışarıya çıkmamaları tavsiye ediliyor.

İÇ ANADOLUDA HAVA DURUMU NASIL?

İç Anadolu bölgesinde havanın parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun yer yer yağmur, kuzeydoğusunun karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer pus ve sis hadisesi de bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇANKIRI °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer yağmurlu

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.