SON DAKİKA | AK Parti Grup Başkanı'ndan emekli zam oranı açıklaması! Ek zam kaç TL olacak?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, merakla beklenen emekli ek zammı hakkında konuştu.

SON DAKİKA | AK Parti Grup Başkanı'ndan emekli zam oranı açıklaması! Ek zam kaç TL olacak?
Yayınlanma:

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milyonlarca emeklinin beklediği konu hakkında açıklama yaptı.

Güler, emekli zam oranı hakkında, "Emekli maaşı için bakanlarımızın çalışması sürüyor. Kabine Toplantısı'nda netleştiğinde komisyon aşamasında eklenmesi hususunu değerlendireceğiz" ifadelerini kullanarak, "Emekli zammı için oran veremem" dedi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 37,57 olurken ek iyileştirmenin ne kadar olacağı araştırılıyor. Peki, ek iyileştirmede hangi yol izlenecek? Memur emekli maaşlarına yapılan zammın yüzde 49,25 olarak gerçekleşmesinin ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında bir denge sağlanması hedefleniyor.

SSKBağ-Kur emeklilerine yüzde 11.68 puan refah payı eklenerek, bu sayede memur emeklileriyle zam oranlarının eşitlenmesi düşünülüyor. Diğer bir senaryo ise taban maaşın enflasyon oranında artırılması üzerine odaklanıyor. Bu durumda, taban maaşın 6 aylık enflasyon kadar artırılması ile 10 bin 318 TL'ye çıkması hedefleniyor. Üçüncü senaryo ise kök aylıklara seyyanen artış yapılması ve düşük kök maaşlara öncelik verilerek genel bir artış sağlanması üzerine kurulu.

Yeni dönemde emekli aylıklarının alt sınırının 11 bin ila 12 bin TL arasında olması tahmin ediliyor. Bu sayede, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında adil bir denge sağlanması ve emeklilerin beklentilerine yanıt verilmesi amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.