Teleferik faciasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi

Antalya'da yaşanan teleferik kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden 5'i tutuklanırken, 8'i hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi ise serbest bırakılmıştı. Tutuklananlar arasında eski ANET Genel Müdürü ve şu anki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de yer almıştı. Kocagöz'ün mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı.

Teleferik faciasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi
Yayınlanma:

Mahkemede ifade veren Mesut Kocagöz, kazada hayatını kaybeden vatandaş için başsağlığı dileklerinde bulunurken, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti. Kepez Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Kocagöz, ANET yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğünden 28 Kasım 2023 tarihinde istifa ettiğini ve teleferikle ilgili sorumluluk döneminde herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.

Kocagöz, teleferiğin faaliyete alınmasının önceki genel müdür döneminde olduğunu belirterek, "Benim herhangi bir sorumluluğum varsa, benim haricimde sorumluluğa gidilebilecek 4 kişi daha bulunmaktadır" dedi. Kendisinin tek sorumlu gibi gösterildiğini ifade eden Kocagöz, suçsuz olduğunu vurguladı.

Ön bilirkişi raporunda cıvatalarla ilgili hususlar yazdığını ve bilirkişi raporunun hatalı olduğunu iddia eden Kocagöz, rutin bakımlar ile ağır bakımların eksiksiz yapıldığını savundu. ANET AŞ Yönetim Kurulu'na raporların düzenli olarak sunulduğunu belirten Kocagöz, suçsuz olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.