Ticaret Bakanlığı açıkladı: İsrail ile ihracat kapsamı değişti!

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan'dan bu yana İsrail'e ihracat kısıtlamasına tabi olan ürünlere ilişkin gümrüklerde yapılan ihracat tescil işlemlerine dair yeni bir açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı: İsrail ile ihracat kapsamı değişti!
Yayınlanma:

Ticaret Bakanlığı, söz konusu kısıtlamanın başladığı tarihten itibaren belirli ürün gruplarına yönelik gümrüklerde ihracat tescili yapılmadığını vurguladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren İsrail'e ihraç edilmemesi gereken 54 ürün grubundaki 1019 ürüne ilişkin ihracat tescil işlemlerinin kesinlikle gerçekleştirilmediği belirtildi. Ayrıca, bu ürünlerin antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi İsrail'e gönderilmemesi gerektiği vurgulandı.

Özellikle, kısıtlama kararının alındığı tarihten önce gümrükte ihracat tescili yapılmış olan ürünlerin yola çıkmasını sağlama çabalarının, uluslararası dış ticaret, gümrükleme ve lojistik prosedürlerine yeterli şekilde vakıf olmamak veya kötü niyetli davranışlarla açıklanabileceği ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığı kararın net ve açık olduğu ve bu kısıtlamanın sıkı bir şekilde uygulandığı vurgulandı. Vatandaşların, yanıltıcı ve asılsız haberlere itibar etmemesi ve müsterih olması gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin Filistinli kardeşlerinin yanında olduğu ve her zaman her alanda desteklerini sürdüreceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.